Evenimente, Ultimile Știri — mai 8, 2019 at 14:39

Cetățeni nu-l lăsați pe drăgulin să taie platanii de pe Știrbei-Vodă! Opriți administrația criminală!!! Nu-i lăsați să ucidă copacii!!!

by

Nefiind în stare să construiască nimic  drăgulin și ai lui s-au pus pe distrus orașul…drăgulin și ai lui au pe mână bugete impresionante pe care le administrează discreționar,hei-rupist și nu dă socoteală nimănui…

Așa cum spuneam deunăzi, excesul de zel demolator reflexul totalitar și nihilist al discipolului ceaușist-drăgulin, primarul liberal al municipiului Călărași.. continuă…. Furia distructivă a lui drăgulin ia proporții… drăgulin și acoliții lui, niște politruci incompetenți pe care i-a îmbogătțit văzând cu ochii ,prin funcții plătite gras  în aparatul primăriei și  serviciile municipalității au pus ochii pe platanii  de pe strada Știrbei-Vodă.

Neputând să facă nimic bun administrația lui drăgulin continuă distrugerea lucrurilor bine făcute…ciudate priorități când sunt multe de făcut de la zer în alte cartiere ale orașului …  spre exemplu alimentarea cu apă și canalizare în Măgureni.

Nefiind în stare să construiască nimic  drăgulin și ai lui s-au pus pe distrus orașul…drăgulin și ai lui au pe mână bugete impresionante pe care le administrază discreționar,hei-rupist și nu dă socoteală nimănui…

Am aflat din comunicatul primăriei că drăgulin vrea, iar, să organizeze un simulacru de consultare publică care să valideze decizia lui și a acoliților de tăierea platanilor de pe strada Știrbei-Vodă. În realitate drăgulin se comportă discreționar în disprețul legii și al cetățenilor…un mic dictator de tip dragnea dar de „dreapta” și la Călărași.

 Cât de frumoși sunt acești platani și ce bine au crescut …

Cu atâtea lucrări începute și neterminate,cu un spațiu public într-un haos de nedescris și de necuprins, drăgulin și acoliții lui nu au alte priorități  decât tăierea platanilor de pe Știrbei-Vodă.

În curând acest drum va deveni o simplă fâşie de asfalt, cu două piste de beton de-o parte şi de alta pe post de trotuare. Nu mai e mult şi, în ritmul în care „se lucrează”, în scurt timp toţi arborii vor fi seceraţi fără nici o reţinere.

Tăiere copacilor distruge mediul înconjurător și scade arealul verde.Teoretic “responsabili” și cei “care știu ce fac” sunt angajații primăriei și gărzii de mediu, practic  călărășenii  rămânem cu paguba . Rezultatul un peisaj urban monoton şi depersonalizat.

Dacă se pot plănui şi executa mutilări urbanistice de amploare (precum tăierea copacilor de pe principalele artere ale oraşului fără împotrivirea cetățenilor însemnă că sunt agreeeate aceste sprinturi ale municipalităţii – spre orizontul unui oraş fără copaci

Toaletările severe ale copacilor, poluarea agresivă care atacă spaţiile verzi şi infestarea copacilor cu o ciupercă parazit se răspândeşte prin  tăieri neglijente (infestarea prin drujbă)

Trebuie oprită această sarabandă a tăierilor care sub diverse motivații ascunde interese nelegitime,,, administrația locală ,o furie împotriva frumosului și a naturii… Autoritățile locale  trebui  să ia în calcul cât de importantă e sănătatea oamenilor și existența spațiilor verzi în orașe.

Această furie a uciderii copacilor ascunde și interese economice însemnate.

Solicităm primăriei să facă cunoscut opiniei publice

1-cât au costat până în prezent tăierile de copaci în municipiul Călărași

2-care a fost cantitatea de masă lemnoasă și cum  a fost valorificată.

3-care sunt firmele careau executat aceste lucrări.

 

 

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page