Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 1, 2018 at 14:45

Cerul este limita!

by

Elevii Colegiului Național ,,Barbu Știrbei” din Călărași sunt motivați, ambițioși, perseverenți, îndrăzneți și fericiți! Au cucerit scene naționale și internaționale, au câștigat premii și trofee, au surprins jurii cu note maxime, au învins adesea în competiții de prestigiu, se implică în programe de dezvoltare personală, fac voluntariat, scriu și implementează singuri proiecte. Și cerul este limita!

Dobre Darius Andrei, eleval Colegiului Național ,,Barbu Știrbei” în clasa a IX-a B,la aproape 16 ani, este cel mai tânăr aspirant-viitor pilot la categoria ULM- avion ultraușor! Deci, din iunie Colegiul Național ,,Barbu Știrbei” va avea un elev pilot și suntem fericiți să îi împărtășim visul! Felicitări, Darius!

Aeroclubul României funcţionează ca instituţie publică finanţată din venituri proprii şi subvenţii acordate de la bugetul de stat, are personalitate juridică, iar în componenţa sa intră aerocluburile teritoriale ca subunităţi fără personalitate juridică, cu sediile şi terenurile de zbor. Aeroclubul Romaniei ofera posibilitatea de a avea parte de cursuri gratuite pana la varsta de 23 ani, cursurile fiind de planor, balon si avion ultrausor(ULM).

Eu, ca sa pot ajunge să pilotez, am susținut 50 ore de curs timp de 2 luni în care mi s-au predat 9 materii. Apoi am dat un examen teoretic ce a constat în 108 intrebări.  Un numar de 240 de cursanți au candidat pe 20 de locuri. Fără să neglijez îndatoririle de licean, am intrat al 9-lea. Voi incepe din iunie cursurile de zbor la Clinceni (lângăBucurești). Pentru a te înscrie la Aeroclub, trebuie să ai vârsta minimă de 16 ani până la începerea probei practice și să frecventezi cursurile sâmbăta și duminica pentru a putea participa la examenul teoretic. Sunt bucuros ca sunt printre cei mai tineri candidați admiși”, spune Dobre Darius Andrei.

Pentru informații suplimentare, site-urile www.aeroclubulromaniei.ro si www.aerodromclinceni.ro vă stau la dispoziție.

prof. Adela Barz

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page