Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 10, 2019 at 22:07

Certificatele de naștere, căsătorie, divorț sau deces, vor putea fi furnizate online.

by

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a transmis într-o postare pe facebook că certificatele de naștere, căsătorie, divorț sau deces, vor putea fi furnizate online. Odată cu finalizarea proiectului european, care beneficiază de o finanțare din partea UE de 156 milioane de lei, transmiterea electronică a acestor documente între insituțiile publice va fi posibilă.

Iunie 2021 este data menționată pentru finalizarea acestui proiect, fiind coordonat de Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Afacerilor Interne: „El se derulează cu fonduri europene și îmi doresc să monitorizăm îndeaproape buna derulare a marilor proiecte, mai ales cele cu un impact așa de mare in viața de zi cu zi precum informatizarea stării civile”, a menționat Roxana Mînzatu.

Proiectul în derulare se numește SIIEASC (Sistem Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă), este derulat de MAI și beneficiază de sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, condus de Roxana Mînzatu.

Totodată, ministrul fondurilor europene a adăugat că aceasta nu este singura finanțare în cadrul serviciilor electronice: ”De stiut ca nu ne oprim aici cu finanțarea europeană, vom finanța în curând și un proiect vizând extinderea informatizării pentru obținerea, eliberarea, prezentarea ca dovadă pentru: buletin, permis conducere, pașaport, pasaport consular, înmatriculare auto.”

ccaleaeuropeana.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page