Evenimente, Ultimile Știri — mai 13, 2014 at 11:30

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi marchează „Săptămâna Naţională a Voluntariatului”

by

logo crpecaÎn perioada 12 – 18 mai 2014, va avea loc Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV), eveniment ajuns la cea de a XIII a ediţie, care în acest an are tema: „Recreează-te prin voluntariat!”. SNV este un eveniment naţional anual menit să promoveze conceptul şi practicarea voluntariatului, să crească profilul voluntarilor în comunitate şi să valorifice potenţialul uman existent la nivelul fiecărei comunităţi.

Săptămâna Naţională a Voluntariatului Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi, structură teritorială a  Agenţiei Naţionale Antidrog – instituţie cu tradiţie în lucrul cu voluntarii, derulează în această perioadă proiectul „Eu vreau!”, care are ca scop implementarea la nivel local de proiecte pilot de prevenire a consumului de tutun, alcool, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, bazate pe principiile educaţiei între egali în învăţământul preuniversitar.

Proiectul urmăreşte crearea unei reţele de voluntari prin recrutarea/selectarea/formarea/educarea tinerilor pentru prevenirea consumului de droguri din cadrul următoarelor unităţi şcolare liceale: Liceul Teoretic „ Mihai Eminescu” Călăraşi, Colegiul Agricol „ Sandu Aldea” Călăraşi, Liceul „Danubius” Călăraşi, Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei” Călăraşi, Colegiul Economic Călăraşi.

Tinerilor voluntari antidrog li se vor înmâna într-un cadru festiv certificate de participare și contractele de voluntariat în baza cărora vor putea participa la acţiunile de prevenire desfăşurate de CPECA în şcoală şi comunitate.

Implicarea tinerilor formaţi şi în activităţile de timp liber derulate de CPECA reprezintă o alternativă  la consumul de tutun, alcool şi droguri,  promovându-se în acelaşi timp voluntariatul şi modalităţile de viaţă sănătoasă.                                          

Coordonator CPECA CALARASI
Alin Cristian STAN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page