Comunicate de presă, Ultimile Știri — octombrie 30, 2018 at 15:22

CENTRUL CALARASI, UN REPER AL INITIATIVEI ANTREPRENORIALE IN CADRUL PROGRAMULUI OPERATIONAL CAPITAL UMAN

by

 Crearea si dezvoltarea unei afaceri este o provocare pentru multi dintre noi, dar provocarea este cu atat mai mare atunci cand este vorba de materializarea unei initiative antreprenoriale, utilizand resurse financiare europene. Pentru Romania, la modul general, si pentru Regiunea Sud-Muntenia in mod special,  Programul Operational Capital Uman (POCU) prin Axa prioritara nr. 3 a asezat in judetul Calarasi oportunitati concrete pentru initierea si dezvoltarea unei afaceri.

Prin Proiectul Be SMART! Vino la START!, Formenerg SA Bucuresti a creat in municipiul si judetul Calarasi bazele operationale  suficiente si necesare pentru a sustine initiative antreprenoriale dintr-o zona foarte larga de activitati. Astfel, Centrul care activeaza in municipiu a asigurat inca din start infrastructura logistica, resursele umane si knowhow-ul necesar structurarii unei grupe de viitori antreprenori, dornici sa primeasca 38.000 euro pentru infiintarea unei afaceri. 38.000 euro, suta la suta nerambursabili, care sa rasplateasca si sa materializeze abordari antreprenoriale conceptuale, sub forma unor planuri de afaceri gandite si propuse de participanti.

Suntem in momentul in care participantii la cursul gratuit de formare in antreprenoriat si-au primit certificatele, iar planurile de afaceri depuse fac obiectul evaluarii tehnico-financiare.

Centrul de sprijin Calarasi isi deschide zilnic usile celor care au aplicat si au depus planuri de afaceri, pentru furnizarea  unor informatii specifice aflate in aceasta sfera tematica, dar gazduieste si intalniri intre factorii interesati sa mai afle  ce se mai intampla pe piata finantarilor europene. De asemenea, Centrul ofera informatii structurate tuturor celor care doresca sa obtina informatii si ulterior, sa lanseze initiative antreprenoriale pentru deschiderea unor afaceri.

Centrul raspunde la toate intrebarile pe care le au toti cei care doresc sa cunoasca acest proiect, exigentele dar si oportunitatile sale. Formenerg SA, prin proiectul Be SMART! Vino la START!,a realizat in judetul Calarasi un instrument util, la dispozitia tuturor acelora care isi propun sa operationalizeze initiative antreprenoriale proprii.

Ghedzira Nicolae

Coordonator Centru Calarasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page