Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 6, 2013 at 21:00

Centenarul Societății Române de Horticultură

by

centenar1Centenar al Societății Române de Horticultură. Adică una sută de ani bătuți pe muchie. Festivitate amplă, desfășurată la Academia de Științe Agricole și Silvice(ASAS) – Gheorghe Ionescu-Siseşti, în sala mare.

Prezență de câteva sute de persoane, printre care, firește, de menționat, chiar a Președintelui Traian Băsescu, semn al importanței sărbătoririi. Nicolae Ștefan, Președintele ASAS, a fost maestrul de ceremonii, fiind, în același timp, printre decanii de vârstă ai adunării.

Prezenţe selecte, standuri organizate la intrarea în holul amplu al ASAS – printre care, de remarcat, standul ONIV (Organizaţia Naţională Interprofesională Vitivinicolă).

Am făcut poze, am strâns mâini pline de solicitudine, am vizionat produse, am zăbovit, iarăşi, la standul EUROPEAN GARDEN, cu seturi de oferte complete de la FISKARS.

Atmosfera: sărbătorească, Gheorghe Glăman, preşedintele SRH-Societatea Română de Horticultură, făcând tot ce i-a stat în putinţă ca toată lumea prezentă să se simtă ca acasă.

Preşedintele Băsescu nu a uitat să vorbească despre grădina lui de legume, pe care o bănuiam, din spusele sale, destul de mică – şi am regăsit-o, pe Facebook, destul de amplă, din pozele postate ulterior de preşedinte.

A născut furori şi momentul în care Nicolae Ştefan, preşedintele ASAS, şi-a permis să îl contreze pe celălalt preşedinte, Băsescu.

Horticultorii s-au simţit, măcar pentru o clipă, răzbunaţi.

În rest, sărbătoarea a decurs cuminte, cum şi trebuia să fie. Au urmat multiple comunicări ştiinţifice, una despre viticultură, alta despre cultura cartofului…

La standuri, lumea a admirat dulceţurile, gemurile, revistele despre cultura trandafirilor, precum şi vinurile, de la VINCON la DOMENIUL VLĂDOI(CRAMA SIMINOC), de la COTNARI la AVINCIS, de la SERVE (TERRA ROMANA) la JIVEI.

centenar

Traian Băsescu a făcut o poză cu toată suflarea, apoi a lăsat poporul în restrişte – şi a plecat.

FESTIVITATE - CENTENAR - SOCIETATEA ROMANA A HORTICULTORILOR

Seara s-a încheiat cu o petrecere decentă, scurtă, vaporoasă, care şi-a întins miresmele până la cer.

Autor: Mihail Galatanu

foto: Mihail Galatanu si Mediafax

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page