De prin lume adunate — august 17, 2015 at 13:00

Cele mai ciudate plaje din lume

by

plaja8

Probabil și tu când te gândești la mare și plajă îți imaginezi o întindere cu nisip galben sau alb foarte fin, soare, apă și mult soare.

Dar trebuie să știi că plajele nu sunt toate la fel. În cele 4 colțuri ale lumii sunt plaje unice pentru culoarea nisipului lor, sau datorită calității apelor.

În acest articol îți prezentăm imagini cu 15 plaje ciudate, din întreaga lume. Sunt fotografii minunate care te fac să îți dorești să ajungi și tu în acele locuri fantastice.

1. Plaja Algarve, Portugalia

plaja28

Sursa:Bruno Carlos

Pe această plajă o să vezi peșteri formate din calcar ușor erodat. Vei avea parte de un peisaj uimitor dacă alegi să mergi în acest loc.

2. Plaja Vik, Islanda

plaja27

Sursa: Stephan Amm

Plaja Vik se află în sudul Islandei, un loc uimitor unde te poți bucura de valurile oceanului Atlantic.

Una dintre minunațiile pe care le găsești aici este nisipul de culoare neagră, aceasta întrucât se află pe un teren vulcanic. Plaja Vik este situată lângă ghețarul Mýrdalsjökull.

3. Plaja cu nisipul mov, California

plaja25

plaja26

Sursa:irene joy

Dacă ai ocazia să ajungi în California, nu trebuie să ratezi această minunăție a naturii. Este un loc spectaculos, iar mii de turiști vin aici anual.

Nisipul de culoare mov de pe această plajă se formează atunci când depozitele de granit şi mangan se erodează în mare.

4. Plaja Shell, Australia

plaja24

Sursa:australiascoralcoast.com

Aceasta este una dintre singurele două plaje din lume formate în întregime din scoici. Plaja Shell se află în statul australian Australia de Vest. Pe plajă este foarte greu de rezistat fără ochelari de soare, întrucât soarele se reflectă în scoici și lumina este foarte puternică.

5. Plaja cu nisip roșu, Galapagos

plaja23

plaja22

Sursa:abc.es

Nisipul roșu de pe această plajă s-a format ca urmare a oxidării depozitelor de lavă bogate în fier. Ce trebuie să știi este că plaja poartă numele mănăstirii în care Cristofor Columb și-a lăsat fiul în timpul primei călătorii în America. Aici o să ai ocazia să vezi flamingo și lei de mare.

6. Plaja Punaluu, Hawaii

plaja20

Sursa: hawaiitopten.com

Există o legendă în acest loc, aceea că vechii hawaiieni făceau scufundări pentru a aduce apă rece în sat. Trebuie să știi că apele mării sunt extrem de reci, iar malul stâncos. De asemenea, înotul este periculos în această zonă.

Dacă ai de gând să vizitezi această plajă află că nisipul de culoare neagră este o atracție pentru turiști, dar și broaștele țestoase marine, care își depun ouăle.

7. Plaja Causeway, Irlanda

plaja18

plaja19

Sursa:Michael

Această plajă este una dintre cele mai vizitate zone din Irlanda de Nord. Această plajă se află pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial și tot aici au fost filmate scene din filmul Harry Potter. Erupțiile vulcanice au modelat acolo mii de coloane de bazalt hexagonale. Aceste structuri sunt impresionante.

8. Plaja Kourou, Guyana Franceză

plaja15

Sursa: Arria Belli

Plaja din Kourou este un paradis verde, pentru că se află în plină pădure amazoniană. În acest loc se află un centru al Agenției Spațiale Europene, așa că este interzisă circulația în localitate sau pe plajă, când se lansează o rachetă.

9. Plaja Koekohe, Noua Zeelandă

plaja14

plaja13

plaja12

Sursa:Gerald Guerubin

Nisipul său este plin de pietre Moeraki, pietre mari, create pe bază de sedimente marine. Studiile au arătat că acestea au cel puțin 56 de milioane de ani.

Multe dintre aceste pietre au crăpături care au fost acoperite cu cuarț, creându-se impresia unor solzi de reptilă. Interesant este că unele dintre aceste pietre au diametrul și de 3 metri.

10. Plaja Jokulsarlon, Islanda

plaja11

plaja10

Sursa:Manisha Desai

Nisipul vulcanic negru este acoperit cu bucăți de aisberg, care se desprind din ghețarul Breiđamerkurjökull.

11. Plaja Maho, Marea Caraibelor

plaja9

plaja8

Sursa:Kent Miller

Plaja Maho se află în partea olandeză a Insulei Sfântul Martin, din Marea Caraibelor. Plaja se află foarte aproape de aeroportul Princess Juliana. Astfel, oamenii au ocazia să vadă avianele foarte clar, întrucât acestea zboară deasupra întinderii de nisip.

12. Plaja cu nisip roz, Bahamas

plaja7

plaja6

Sursa:luxuo.com

Plaja cu nisip ros din Bahamas este singura plajă din lume, unde nisipul e roz. Această culoare este dată de coralul amestecat cu granulele de nisip.

13. Plaja Vaadhoo, Maldive

plaja5

Sursa:Will Ho

Plaja din Insulele Maldive, Vaadhoo, oferă în timpul nopții un speclacol splendid, pentru că organismele microscopice, fitoplancton bioluminiscent, transformă apa într-o mare de stele.

14. Plaja ascunsă din Insulele Marieta, Mexic

plaja4

plaja3

Sursa:dailymail.co.uk

În insulele Marieta, din Mexic, poți vedea o plajă ascunsă, într-o mare deschizătură în stâncă. Din nefericire, turiștii nu pot ajunge ușor în acest loc, pentru că trebuie să înoate printr-un tunel, pentru a pătrunde în locul unde este situată plaja.

15. Plaja de sticlă, California

plaja2

plaja1

Sursa:digggs

Plaja de sticlă, din Parcul MacKerricher, California, are o poveste cu totul aparte. Cu mulți ani în urmă, oamenii aruncau sticle în această zonă. Era numită groapa de gunoi.

În anul 1967, autoritățile au închis plaja pentru a o curăța. Valurile au spart sticlele și cu timpul, au șlefuit bucățile acestora, în urmă rămânând un nisip colorat.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page