De prin lume adunate — februarie 26, 2014 at 19:16

Cele mai ciudate atracţii turistice din lume

by

Eşti plictisit de parcurile tematice tradiţionale, de capcane turistice şi muzee? Atunci pune mâna şi citeşte despre câteva dintre atracţiile cele mai ciudate… şi, cine ştie? Poate că într-o zi te vei hotărî să le vezi.
În articolele precedente v-am obişnuit să vă port prin lumea  „ciudăţeniilor turistice”, aşa că azi a venit momentul pentru  a vă prezenta altele. Iată ce vă propun:

1. Yunessun Spa Resort, Japonia

Yunessun-Spa-Resort-giappone

Pentru o vacanţă “udă”, sălbatică şi trăznită, ia costumul de baie şi fă o baie la Yunessun Spa Resort, în Japonia. În parte este un mic parc acvatic, relaxant şi plăcut… dar, Yunessun nu este acea oază tipică de linişte. Unde altundeva vă puteţi face o baie în băutura voastră preferată? Da, chiar aşa!… aici te poţi arunca la propriu cu capul într-un meniu răcoritor care include ceai verde, cafea, vin sau sake. Un ceainic enorm sau, opţional, o sticlă gigant de vin…  vor trece peste căzile termale, turnând din abundenţă Elixirul  Tinereţii. Trebuie doar să vă amintiţi că: nu trebuie să beţi, ci doar să vă scufundaţi în cadă!

2. Carhenge, Nebraska, USA

Carhenge-nebraska

Pe câmpul unei ferme din Nebraska se găseşte o sculptură bizară, cunoscută ca şi Carhenge, care este formată din maşini de epocă americane, toate acoperite cu vopsea gri. Deşi această colecţie de treizeci şi opt maşini nu misterioasă sau importantă din punct de vedere istoric ca şi epoca din care se inspiră… Carhenge este de fapt este o imitaţie amuzantă a Stonehenge. Construită în 1987, atracţia a fost creată de Jim Reinders ca un memorial al tatălui decedat. Reflectând la dimensiunea şi forma propriului alter ego, Carhenge oferă un loc excentric pentru călătorii cu simţul  umorului. Piesa de rezistenţă,  sau mai bine spus prima” piatră” pusă, este un Cadillac din 1962.

3. Închisoarea Inveraray, Scoţia

Inveraray-Jail-scozia

Este vorba de o fostă închisoare datând din 1820. Turiştii se înghesuie în această închisoare scoţiană pentru a experimenta  viaţa dintr-un penitenciar din secolul al XIX-lea. Cu ajutorul personajelor îmbrăcate în costume autentice, vizitatorii pot experimenta realitatea dură a închisorii. Veţi descoperi practici antice cu care au fost executaţi prizonieri, puteţi auzi mărturii senzaţional în sala de judecată, şi chiar puteţi fi şi aruncaţi într-o celulă înghesuită… sau poţi asista la fenomene paranormale. Cu o evadare îndrăzneaţă,vă puteţi cuceri libertatea, ducând cu voi o poveste unică de spus prietenilor.

4. Insula păpuşilor, Mexic

isola-delle-bambole-messico

Iată o atracţie turistică tulburătoare, care, garantat, vă face să simţiţi fiori. Ascunsă printre canalele din Xochimilco, Mexic, se găseşte terifianta  Isla de Las Muñecas (Insula păpuşilor). În acest loc îndepărtat, sute de păpuşi mutilate şi decadente… cu membre tăiate şi capete decapitate…  atârnă de ramurile copacilor care sunt de-a  lungul canalului. Legenda spune că, în urmă cu mai mult de cincizeci de ani, singurul locuitor al insulei a descoperit o fetiţă înecată în canal… o tragedie care l-a şocat până la punctul că, omul a început să atârne păpuşi printre copaci. Azi, înfricoşătoarele păpuşi au devenit o destinație turistică bizară care atrage vizitatori curioşi (şi cu o anumită înclinaţie spre horror) din toată lumea.

5 Muzeul  Canalizărilor din Paris, Franţa

Museo-delle-fogne-di-Parigi

Puţini ar pune în dubiu faptul că Parisul este una dintre cele mai frumoase destinaţii din lume. Cu arhitectura sa uimitoare, cu un spirit sofisticat şi modă… se pare de neconceput ca în capitala franceză este un muzeu dedicat sistemului de canalizare. Ciudat, dar adevărat… Musée des égouts din Paris, îşi duce vizitatorii mai jos de nivelul străzii, ca să experimenteze curajos burta Oraşului Lumină, printre tevile de evacuare, canalizare sanitară şi apă potabilă. Şi dacă sunteţi un fan al „Les Miserables” de Victor Hugo, veţi  avea şi veţi simţi şi voi ceea ce a inspirat un clasic al literaturii franceze.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page