Familie, Lifestyle — aprilie 25, 2014 at 14:09

Cele mai bune alimente pentru o detoxifiere de primăvară

by

Cand iarna se sfarseste, organismul nostru este pregatit pentru curatenie. Noroc ca vine primavara! Este perioada legumelor bogate in minerale, utile pentru detoxifiere. Natura stie cel mai bine! Mai jos se regasesc cateva dintre alimentele care pot fi incluse cu usurinta in meniul de primavara.

detoxifiereAlimentele folositoare pentru o curatenie de primavara sunt de obicei …:
• usor de digerat
• alcaline
• au un continut mare de apa
• au un continut ridicat de fibre
• hranesc sistemele sau organele implicate in procesul de detoxifiere
• bogate in antioxidanti
• bogate in compusi anti-inflamatori

Lamaile sunt cele mai importante fructe in procesul de detoxifiere, continand o cantitate importanta de vitamina C, care ajuta la conversia toxinelor intr-o forma hidrosolubila, usor de eliminat.
• Ficatul este cel mai mare organ implicat in procesul de detoxifiere si, in plus, iubeste lamaile!
• Acestea determina formarea celor mai alcaline alimente.
• Ingredientul principal al curatarii perfecte (dieta cu limonada).

Se stie ca spanacul ofera superputeri personajelor de desene animate, dar virtutile sale constau in mineralele alcalinizante.
Spanacul este bogat in antioxidanti anticancerigeni si anti-inflamatori.
• sursa excelenta de acizi grasi omega 3.
• alcalinizeaza organismul.

Ridichile: uleiul de mustar din ridichi stimuleaza sistemul circulator, dar si ficatul si rinichii pentru a contribui la realizarea procesului de detoxifiere.
• Excelente pentru piele gratie continutului ridicat de sulf, siliciu si vitamina C.
• Sursa importanta de fibre.

Bromelaina din ananas ajuta la sustinerea digestiei si curatarea plamanilor.
Ananasul:
• Contine enzima bromelaina care ajuta la expulzarea viermilor intestinali din porii pulmonari.
• bromelaina este foarte buna pentru digestie.

Anghinarea este un aliment minunat pentru ficat si vezica biliara.
• Aceasta ajuta la indepartarea substantelor chimice nocive.
• Reduce presiunea arteriala.

Urzicile sunt un superaliment pentru detoxifiere, sustinand si intarind ficatul, glandele suprarenale si rinichii.
• Sunt bogate in minerale
• Pot usura simptomele alergice sezoniere

Ceaiul verde hraneste ficatul si este cea mai sanatoasa bautura din lume.
Ceaiul verde ajuta la eliminarea toxinelor din organism datorita catechinelor antioxidante, care sprijina functia hepatica.
• Este bogat in polifenoli care determina generarea unei calduri suplimentare in organism si, astfel, conducand la arderea caloriilor si pierderea in greutate.

Mazarea verde poate fi digerata usor si eliminata eficient.
• Furnizeaza proteine vegetale, utile, care substituie proteinele grele.
• Are un continut bogat in antioxidanti dintre care merita sa amintim flavonoidele, carotenoidele, acizii fenolici si polifenolii.

S-a demonstrat clinic faptul ca frunzele proaspete de coriandru elimina mercurul.
Aceasta planta cu puteri tamaduitoare:
• reduce nivelul zaharului din sange.
• diminueaza colesterolul rau.
• imbunatateste sanatatea ochilor.

Telina arde multe calorii. Este bogata in fibre si alti nutrienti care incurajeaza sanatatea.
Telina contine substante anticancerigene.
• Ftalidele active relaxeaza peretii arterelor in scopul reducerii tensiunii arteriale.
• Este un aliment cu calorii negative.
• Continutul ridicat in fibre participa la curatirea colonului si eliminarea kilogramelor in plus.
• Protejeaza celulele hepatice fata de efectele nocive ale alcoolului si a altor toxine.
• Sursa deosebita de proteine usor de digerat.

Semintele de susan abunda in aminoacizii metionina si triptofan care ajuta ficatul si rinichii sa functioneze si sa elimine eficient produsii nedoriti.

Curcuma este un antioxidant puternic care sporeste enzimele anti-inflamatorii de la nivelul ficatului.
• Curcuma macinata are proprietati anti-inflamatorii si anticancerigene semnificative.
• Imbunatateste faza II de detoxifiere a ficatului. O faza II redusa ca intensitate si activitate in procesul de detoxifiere este asociata cu o sensibilitate fata de factorii diversi din mediul inconjurator, fibromialgie si SOC (sindromul oboselii cronice).
• Ajuta la detoxifierea sangelui.

Continutul ridicat de vitamina C si sulf din varza elimina toxinele.
• Ajuta la mentinerea tensiunii arteriale gratie continutului sau ridicat de potasiu.

Varza activeaza enzimele de detoxifiere de la nivelul ficatului.

Papadia este un superaliment pentru detoxifierea ficatului.
• Radacinile si frunzele de papadie hranesc ficatul si ajuta in detoxifiere.
• Stimuleaza sucurile digestive, ajutand digestia grasimilor.
• Contine 48 de substante care sustin detoxifierea naturala a organismului.
• Papadiile sunt excelente primavara inainte de deveni prea amare, asa cum se intampla in timpul verii.

Citricele au un continut ridicat de vitamina C, importanta pentru glutationul care hraneste ficatul.
• Prezinta cantitati mari de pectina deosebit de buna pentru curatare.

Sparanghelul ajuta la curatarea rinichilor si reduce retentia apei.
• Contine inulina care stimuleaza cresterea si activitatea bacteriilor prietenoase de la nivelul intestinelor, impiedicand astfel inmultirea bacteriilor daunatoare.
• Aliment cu cel mai mare continut de glutation, un important anticancerigen.

Usturoiul: antibacterian, antiviral, antifungic si antitumoral, usturoiul poate fi numit, fara cea mai mica urma de indoiala, un superaliment.
Usturoiul contine antioxidanti si substante specifice cu rol important in detoxifierea naturala.

De asemenea, legumele crude sunt extrem de alcalinizante si bogate in fibre, ajutand la curatarea colonului. Alaturi de acestea, legumele cu un continut ridicat de sulf (ceapa, morcovii, anghinarea, sparanghelul, varza si sfecla) ajuta ficatul la eliminarea substantelor chimice nocive.

Cand este cel mai bun moment pentru detoxifiere?
Primavara a sosit si multi oameni asteapta cu nerabdare curatenia de primavara sau detoxifierea.
Ati observat cat de revigorati va simtiti dupa dus? Dusul curata doar pielea, in vreme ce detoxifierea ajuta organismul sa curete fiecare celula si organ din corp.
Organismul dumneavoastra poate folosi aceasta energie pentru a pierde in greutate, daca vrea, sa trateze o problema de sanatate, sau, poate, doar sa se simta mai fericit!

De ce trebuie sa scapam de toxine?
Toxinele din mediu:
In sangele din cordonul ombilical al unui nou-nascut au fost evidentiate 287 toxine cunoscute. Acest lucru ne face sa ne intrebam unde ne situam noi, adultii?
Mii de substante chimice toxice au fost eliberate in ecosistem si se cunosc putine lucruri despre impactul lor asupra sanatatii noastre. Le inhalam, le inghitim din alimente si apa si le absorbi prin piele.

Toxinele generate in interiorul organismului:
Celulele din organism produc intotdeauna deseuri ca rezultat firesc al metabolismului.
Atunci cand alimentele nu sunt complet digerate, ele devin toxice.
Alimentele digerate partial reprezinta doar o sursa de toxine provenite din interiorul organismului.

Corpul nostru este uluitor! El se confrunta cu valuri constante de toxine – din interiorul si din afara sa – si inca supravietuieste. Din pacate, sistemele noastre de curatare sunt, de multe ori, suprasolicitate si resturile daunatoare se acumuleaza in organism. Atunci cand deseurile se acumuleaza, pot aparea afectiuni cronice. Aceasta este doar una dintre modalitatile de deteriorare a organismului.
Cand vremea este calda, corpul se relaxeaza natural si elimina toxinele.
Cu trecerea de la un anotimp la altul, organismul nostru trebuie sa se adapteze la schimbari. La fel cum imbracam haine diferite pentru a se potrivi sezonului, tot asa mancam alimente de sezon. Aceste alimente sunt bune pentru organismul nostru, la acel moment firesc. Unele dintre aceste alimente sunt eficiente in detoxifierea organismului.

De ce este vara un moment prielnic pentru detoxifiere? 
• Cand este cald afara, organismului ii este mai usor sa realizeze procesul de detoxifiere.
• Consumul de alimente crude, usoare este ceea ce ne dorim in timpul verii.
• Putem manca o mare varietate de fructe si legume.
• Este vremea pepenelui verde, acesta fiind unul dintre cele mai bune alimente pentru detoxifiere.
• Cand este foarte cald afara, transpiram si acest lucru inseamna ca toxinele sunt eliberate in mod natural.
• Tuturor ne place sa aratam bine in pantaloni scurti sau in costum de baie asa ca iata motivarea.

De ce este toamna un moment bun pentru detoxifiere?
• Ultima sansa pentru a ne detoxifia si pentru a pierde cele cateva kilograme in plus inainte de venirea iernii.
• Pentru intarirea sistemului imunitar!
• Acumularea toxinelor este un factor de stres pentru sistemul imunitar. De aceea este bine sa ne detoxifiem inainte de venirea iernii.
Aceasta tendinta de detoxifiere si curatare exista pe tot parcursul anului. O detoxifiere / curatare inadecvata poate crea un dezechilibru, deoarece poate determina o mentinere si o accentuare a efectelor prezentei toxinelor in organism.
Cand vine sezonul rece, organismul are nevoie de mai mult combustibil.

De ce iarna nu este cel mai bun sezon pentru a ne detoxifia?
• Pe perioada iernii, organismul este obosit. Timp pentru odihna si hrana consistenta pentru a ne mentine puternici in sezonul rece.
• Transpiram mai putin in timpul iernii. Toxinele raman in organism.
• Este firesc sa consumam radacinoase, iar organismul nostru prefera, in aceasta perioada, alimentele consistente pentru a hrani organismul si a-l ajuta sa ne mentina o temperatura adecvata.

Iarna este momentul de a crea noi obiceiuri si timpul pentru o curatare delicata!

De ce este primavara un moment bun pentru detoxifiere?
• Primavara aduce renasterea si regenerarea; este un moment prielnic pentru a ne improspata organismul.
• Deseurile se acumuleaza pe perioada iernii, astfel incat este necesar sa le indepartam.
• Potrivit chinezilor, primavara este timpul pentru a ne curata si hrani ficatul!
• Trecerea de la iarna la primavara este o ocazie excelenta de a ne orienta catre pierderea kilogramelor in plus si catre o curatare a toxinelor acumulate in organism.

Ce se intampla atunci cand ne detoxifiem?
• Oferim sistemului digestiv o pauza prin consumul unei varietati de fructe si legume alcaline usor de digerat; dar si produse fara gluten.
• Mancati alimente bogate in fibre si pectina pentru a ajuta la curatarea intestinului.
• Mancati alimente specifice care hranesc si energizeaza organele implicate in acest proces de curatare (ficatul, rinichii si pielea).

Sursa: www.care2.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page