Familie, Lifestyle — iunie 7, 2013 at 16:45

Cele 6 poziţii de dormit

by

somn Să ştiţi că există mai multe poziţii de somn, dar toate au ca bază de pornire aceste  6 poziţii, care vor fi explicate mai jos. După ce vor fi explicate pe rând, o să vă fie foarte uşor să le recunoşteţi la voi sau la alte persoane. Dacă memoraţi exact ce rol are fiecare poziţie veţi putea să înţelegeţi mult mai bine personalitateavoastră sau a altor persoane….

Iată cele 6 poziţii care vor fi discutate pe rând:
1) Poziţia fătului (fetală)
2) Poziţia trunchiului de copac
3) Poziţia semi-fetală
4) Poziţia soldatului
5) Poziţia de cădere liberă
6) Poziţia stea

Poziţia Fetală

pozitia fetalaAceastă poziţie o au peste 40% dintre oameni în timpul somnului. Este cea mai des întâlnită pentru că ne duce înapoi în timp, atunci când eram în uterul matern şi nu există nici o grijă şi nici o problemă.

În această poziţie, genunchii sunt îndoiţi, prinzi pernă şi o tragi spre tine, sau îţi bagi o mâna sub pernă şi o mâna deasupra, că să o poţi “tine în braţe”. Când dormi în această poziţie, te acoperi cu pătura(plapuma) cât mai mult, chiar dacă afară e cald, îţi place să ai măcar ceva subţire cu care să te acoperi, dacă se poate, până peste cap… este modul tău de a te separa de lumea exterioară, de a rămâne tu în lumea ta, în linişte.

Ea e preferată de persoanele care simt dorinţa să se întoarcă în copilărie şi care încă nu se simt suficient de puternice pentru a “înfrunta” lumea adultă. Dacă dormiţi în această poziţie, de obicei vă confrunţi cu o fragilitate emoţională. Această fragilitate emoţională putând duce şi la coşmarurile pe care le puteţi avea. Cu cât o persoană e mai fragilă, cu atât mai des apar coşmarurile.

Poziţia fetală apare din nevoia de siguranţă, de întoarcere în uterul matern… ca, după somn, să revii cu forţe noi  în lupta ta cu viaţa. Din păcate, persoanele care dorm în această poziţe, viaţa e considerată un câmp de luptă, nu văd suficient de clar partea frumoasă a vieţii, iar anumite lucruri din viaţa de zi cu zi îi sperie. În general apare o teamă de viitor, de necunoscut, de care le este greu să trecacă şi caută salvarea în gândurile lor despre copilărie (în timpul zilei), iar noaptea găsesc salvarea în această chemare spre uterul matern, unde nu există nici o problemă.

 Poziţia – Trunchi de Copac

Această poziţie seamănă cu un trunchi de copac din cauza că e foarte dreaptă. Pozitia trunchiului de copacÎn general stai pe o parte, cu picioarele drepte, cu mâinile drepte lipite de corp. Este poziţia oamenilor sociabili şi extrovertiţi. Dacă dormiţi în această poziţie, sau când vă culcaţi căutaţi această poziţie, probabil că nici măcar nu deranjaţi cearceaful pe care dormiţi şi îl lăsaţi fără nici un semn că cineva a dormit acolo.

Acest mod de a dormi este specific oamenilor curioşi, cărora le place să afle lucruri noi şi să cunoască persoane noi, să facă parte din grupuri sociale. Dacă preferaţi această poziţia trunchiului de copac, înseamnă că sunteţi prea deschis cu oamenii, iar unii dintre ei vă pot considera slab şi pot profita de voi. Sunteţi o persoană care are tendinţa să ajute şi dacă i se cere ajutorul dar şi dacă nu i se cere.

Poziţia  Semi-fetală

pozitia semi fetalaPoziţia semi-fetală este căutată în somn de persoanele echilibrate emoţional. Această poziţie nu conţine nevoia de protecţie pe care o ai în timpul poziţiei fetale, pentru că deja te simt suficient de puternic aşa că nu mai ai nevoie să te aperi. În general te aperi când te simţi în pericol, dar dacă adoptaţi această poziţie, nu doar că consideraţi viaţa periculoasă pentru voi ci, consideraţi că aveţi suficientă putere interioară încât să vă bucuraţi de viaţă.  Exact ca în metafora oceanului…  dacă te duci prima dată pe ocean şi peste tine se abate o furtună, e posibil să simţi nevoia de protecţie, dar… dacă eşti deja un marinar experimentat atunci aceeaşi furtuna ţi se pare distractivă… Tot aşa se întâmplă şi în viaţă…  acum eşti în faza în care, în interiorul tău există putere, deci  eşti echilibrat şi te poţi bucura de ceea ce îţi oferă viaţa…

Când abordaţi această poziţie în somn, înseamnă că sunteţi o persoană care are un ataşament corect faţa de persoane şi lucruri, fără ca ele să devină obsesie, fără să le transformaţi  în mintea voastră că sunt lucruri fără de care nu puteţi trăi…. acest fapt înseamnă sănătate mentală şi emoţională!

Poziţia – Soldat

Persoanele care adoptă această poziţie sunt persoane care reduc totul la pozitia soldatscheme, la logică şi au o minte “inginerească” chiar dacă sunt de meserie pictori sau muzicieni. Când dormi în poziţia soldatului, pentru tine lucrurile trebuie tot timpul să fie clar înţelese, să le poţi încadra în sisteme, fiecare lucru trebuie să fie înţeles în profunzime… înseamnă că ai un caracter puternic, raţional, te laşi prea puţin influenţat de emoţii şi uneori chiar rişti să pierzi din frumuseţea vieţii din cauza faptului că, tragi tot timpul concluzii raţionale…

Poziţia soldatului este aleasă în somn de persoanele care sunt privite din exterior ca persoane cu multă încredere în ei şi care nu prea fac compromisuri. Când dormiţi în poziţia soldat, şi în viaţa de zi cu zi vă place să vă comportaţi ca un soldat neînfricat, vă expuneţi această forţă şi vă simţiţi bine când ceilalţi văd în voi faptul că sunteţi puternic. Ca o ultimă trăsătură de personalitate, vouă nu vă plac lucrurile haotice, lucrurile la care nu vă aşteptaţi, nu vă place neprevăzutul şi nu vă asumaţi riscuri necalculate.

Poziţia – Cădere Liberă

pozitia cadere liberaÎn această poziţie, dormi pe burtă, cu mâinile depărtate sau apropiate de tine, în diferite poziţii. Această poziţie spune că eşti un om atent la detalii, meticulos şi critic. Ea este căutată inconştient de persoanele care au unele probleme gastro-intestinale. Presiunea din timpul somnului asupra abdomenului, acţionează că un masaj de care aceste persoane simt că au nevoie, iar corpul e destul de isteţ încât să găsească o poziţie potrivită pentru asta.

Dacă dormiţi sau vă puneţi la somn în această poziţie, înseamnă că sunteţi o persoană care se simte foarte bine în societate şi uneori vă place să faceţi mici ironii pe seama altora, ascunse sub formă de glume inocente dar care conţin adevăruri uneori dureroase. Totuşi, există  şi o mare doză de nervozitate la persoanele care dorm în această poziţie, o nervozitate pe care o exprimă verbal prin aceste ironii de care aminteam mai sus. Această poziţie este aleasă de persoanele care nu doresc emoţii intense şi puternice, considerând că le-ar da peste cap propria viaţă.

 

Poziţia – Stea

Poziţia în formă de stea e adoptată doar de 5% dintre oameni. În această poziţiepozitia stea stai pe spate, cu mâinile ridicate spre pernă, depărtate de cap şi picioarele sunt uşor depărtate, până ce corpul are forma unei stele. În general, cine adoptă această poziţie, îi plac pernele subţiri care îi ţin capul cât mai jos. Uneori , acestor persoane în timpul somnului  le place să scoată picioarele şi mâinile afară de sub pătură… asta demonstrând siguranţă şi stăpânire de sine. Această poziţie e des întâlnită la copii care au o relaţie bună cu mama, iar pentru ei asta înseamnă că universul în care trăiesc este sigur şi protectiv (se simt în siguranţă).

Datorită  acestei siguranţe interioare, oamenii care dorm în această poziţie se simt relaxaţi şi sunt sociabili atât cu prietenii cât şi cu stranii, considerând că pentru ei nu există pericole, lumea e un loc sigur şi paşnic.

Dacă dormiţi în această poziţie înseamnă că vă place să oferiţi ajutor altora, fără măcar ca acele persoane să ştie de unde le-a venit ajutorul.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page