Dezvoltare personală, Lifestyle — iulie 29, 2016 at 16:44

Cele 12 legi ale Karmei care îți pot schimba viața. Află acum cum funcționează Universul

by

 

carCe este Karma? Karma în limba sanscrită înseamnă „acţiune” şi este echivalentul a ceea ce Newton a numit „fiecare acțiune trebuie să aibă o reacţie”. Atunci cănd gândim, vorbim sau acţionăm, iniţiem o forţă care va acționa ca atare. Această lege a cauzei şi efectului nu acționează asupra noastră ca o formă de pedeapsă, dar ne ajută în parcursul nostru pentru a evolua şi a învăţa.

Conştientizând modul cum funcționează Universul, nu facem decât să ne uşurăm existenţa. Cele 12 legi ale Karmei ne ajută să înţelegem cum trebuie să acționăm, ce trebuie să acceptăm, pentru a trăi în fapt, mai fericiţi.

CELE 12 LEGI ALE KARMEI:

carg

 1. Cea mai importantă lege karmică: „Culegi ceea ce semeni”. Această lege mai este cunoscută şi ca „Legea cauzei şi a efectului”. Ceea ce oferim Universului, primim înapoi. Dacă ceea ce ne dorim este Fericire, Iubire, Pace, Prietenie… atunci ar trebui să fim fericiți, iubitori, și adevărați prieteni.
 2. Legea creației – Viața nu se întâmplă pur şi simplu, suntem coparticipanți – Suntem unul cu Universul, înăuntru şi în afară. Tot ceea ce ne înconjoară ne dă indicii cu privire la interiorul nostru – Fii tu însuţi şi înconjoară-te de acele lucruri pe care le vrei prezente în viața ta!
 3. Legea umilinței – Dacă vedem într-o persoană o trăsătură pe care o găsim negativă, atunci nu suntem noi înșine concentrați la un nivel mai înalt al existenței
 4. Legea evoluţiei – „Oriunde ajungi, acolo trebuie să fii” – Pentru noi, a crește, a evolua în Spirit înseamnă schimbarea. Nu trebuie să îi schimbăm pe cei din jurul nostru, sau locurile, ci pe noi înșine. Cel mai mare dar care ne este dat este chiar lumea noastră interioară și singurul factor pe care îl putem cu adevărat controla. Dacă ne schimbăm pe noi înșine în adâncul sufletului, viaţa va urma cursul pe care noi îl imprimăm și se schimbă de asemenea.
 5. Legea responsabilităţii – Ori de câte ori se întâmplă ceva negativ în viaţa mea, înseamnă că e ceva rău și în mine – Noi oglindim ceea ce ne înconjoară și ceea ce ne înconjoară ne oglindește pe noi. Acesta este Adevărul Universal – trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în viaţa noastră.
 6. Legea conexiunii – Chiar dacă ceva ce facem pare irelevant și pare fără sens, de fapt chiar are un sens fiindcă în Univers, totul este conectat. Fiecare pas duce către un alt pas și așa mai departe. Nici primul și nici următorul pas nu sunt de importanță mai scăzută, pentru că de fiecare am avut nevoie ca să îndeplinim un scop. Trecut-prezent-viitor, toate sunt conectate.
 7. Legea concentrării – Nu te poţi gândi la două lucruri în acelasi timp. Atunci când ne focusăm asupra valorilor noastre spirituale, este imposibil să avem gănduri de joasă factură cum ar fi mânia, suferinţa sau invidia.
 8. Legea generozităţii şi a ospitalităţii – Dacă tu crezi că ceva este adevărat, atunci la un moment dat în viața ta vei fi chemat să demonstrezi acel adevăr particular. Este un moment când trebuie să punem în practică ceea ce am învătat.
 9. Legea lui aici şi acum – Dacă ne întoarcem mereu în trecut nu reuşim să fim în totalitate în prezent – AICI şi ACUM. Gânduri vechi, patternuri vechi de a gândi şi de a acţiona, visuri vechi… ne împiedică să avem visuri noi şi să descoperim lumi şi oameni noi.
 10. Legea schimbării – Istoria se repetă până când ne învăţăm lecţia şi până când ne dăm seama ce trebuie să schimbăm în drumul nostru.
 11. Legea răbdării şi a recompensei – Adevărata bucurie vine după ce facem ceea ce trebuie să facem şi avem răbdare, conştienţi că ceea ce ne dorim se va materializa la momentul oportun.
 12. Legea semnificării şi inspiraţiei – Primeşti ceea ce oferi. Adevărata valoare a ceea ce trăieşti este rezultatul energiei pe care tu o investeşti în acel ceva şi ce semnificaţie dai chiar tu acelei trăiri. Orice contribuţie personală la viaţa ta este de asemenea o contribuţie personală la întreg. Ceea ce aduci în viaţa ta din iubire, inspiră de asemenea Întreg Universul.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page