De pe la noi, Editoriale — februarie 12, 2014 at 07:32

Cel mai idiot amant

by

Ar vrea să profite din plin de pe urma femeilor, dar să nu îşi asume nici o responsabilitate. Cere totul de la fiecare femeie, dar nu oferă nimic. Şi nu putem avea pretenţie de la el, pentru că nu ne este soţ. Este el – STATUL – cel mai idiot amant care a existat vreodată. Şi, ca orice idiot, ştie să se vaite fără să ia măsuri pentru a încerca, măcar, să redreseze situaţia.

idiots-

Dacă vorbim despre viitorul acestui idiot, tot noi, femeile, ar trebui să îl ducem mai departe. În primul rând cu copii, fără de care idiotul va muri în curând. Dar idiotul nu îşi asumă nici o responsabilitate, nici măcar pe cea financiară. Te lasă baltă când ai nevoie mai mare de ajutor.

Femeile care, printr-un miracol pentru aceste vremuri stresante şi nesigure, reuşesc să rămână gravide sunt obligate să facă analize pe care nimeni nu le decontează. Factura: între 6 şi 10 milioane la prima strigare! Urmează a doua, a treia, a patra strigare, cel puţin la fel de costisitoare… până începi să te gândeşti mai bine dacă era momentul, cel puţin financiar, să contribui la viitorul idiotului.

Iar acestea pot fi considerate oarecum norocoase. Mai există o categorie de femei care trebuie să plătească mii de euro pentru a putea avea copii – mai precis cel puţin 5.000 de euro. Şi în timp ce statul – pardon, idiotul – se vaită că scade natalitatea, că, în curând, nu o să mai aibă cine să susţină pensionarii, îşi pune palma-n fund când ai nevoie de ajutor şi trece la următoarea victimă. Nu contribuie cu nimic, nici măcar cu ceva gratuitate pentru tratamentul infertilităţii care te costă cel puţin 2.200 lei, dar poate ajunge cu uşurinţă la peste 3.300 de lei, în funcţie de adaosul comercial al farmaciei unde ai bafta să găseşti medicamentele.

Ce să mai vorbim despre costurile aferente procedurilor de fertilizare în sine care, indiferent că eşti la stat sau la privat, sunt la fel de scumpe: mai exact aproximativ 2.500- 3.000 de euro, cu singura diferenţă că la privat ai idee din start cât te costă. Şi dacă soţul a făcut treaba amantului idiot şi a produs banii pentru creşterea natalităţii, ajungem, ca şi în cazul celeilalte categorii de femei, la analizele obligatorii de zeci de milioane, la consultaţiile unde e musai să scoţi bani din buzunar etc. Din nou, nici un ajutor de la stat. Aşa înţelege idiotul să îşi asigure continuitatea.

Viitoare mame, eu zic să vă găsiţi un alt idiot înainte de a trece la treabă, unul care să dea mai mult decât e nevoie numai să fie toată lumea sănătoasă. Dacă nu mă credeţi, chiar există aşa ceva.

Valentina Grigore, puterea.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page