Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 29, 2015 at 15:11

Cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România -“Topului National al Firmelor Private din România – TOP 2014”

by

IMG_4590

Evenimentul a fost organizat de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri si “Oameni si Companii” si a asigurat recunoasterea meritelor întreprinzatorilor si promovarea celor mai performante întreprinderi.

Prof.univ.dr.Ovidiu Nicolescu ,Preşedintele CNIPMMR, amfitrionul reuniunii a fost onorat de prezenţa unor personalităţi de prim rang:Victor Ponta, Primul Ministru al României; Cosmin Marinescu, Consilier prezidential;Andrei Dominic Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri;Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice; Rovana Plumb, Ministul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor vârstnice;Prof.univ.dr. Robert Aurelian Sova, Presedinte CECCAR.

Marţi, 27 octombrie 2015 a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, cea de-a XXIII-a editie a “Topului National al Firmelor Private din România – TOP 2014“, cel mai amplu eveniment anual dedicat mediului de afaceri din România. Pentru prima oara în acest an, evenimentul s-a desfasurat concomitent cu “Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenta pentru Întreprinderi” la care întreprinzatorii au avut posibilitatea participarii cu un stand de prezentare si promovare a produselor si/sau serviciilor lor.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri si “Oameni si Companii” si a asigurat recunoasterea meritelor întreprinzatorilor si promovarea celor mai performante întreprinderi.

Printre personalitatile care au participat la festivitatea de premiere a întreprinzatorilor s-au numarat:

1. Dl. Victor Ponta, Primul Ministru al României

2. Dl. Cosmin Marinescu, Consilier prezidential

1. Dl. Andrei Dominic Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri

2. Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice

3. Dna. Rovana Plumb, Ministul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor vârstnice

4. Prof.univ.dr. Robert Aurelian Sova, Presedinte CECCAR.

În cadrul evenimentului au fost premiate societatile comerciale situate pe primele 3 locuri în:

Clasamentele

Generale la nivel national, pe categorii: microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii si mari, Clasamentul National pe domenii de activitate – cod CAEN (microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii si mari) fiind acordate si Premii pentru Execenta în Afaceri. Premierea s-a facut pe baza urmatoarelor criterii: performanta globala, productivitate, cifra de afaceri si profit brut.

Festivitatea de premiere a întreprinzatorilor în cadrul celei de-a XXIII-a editii a Topulului National al Firmelor Private din România a fost finalizata cu prezentarea Rezolutiei participantilor, care sustin necesitatea adoptarii de masuri pentru realizarea urmatoarelor prioritati majore pentru mediul de afaceri în 2016:

1. Adoptarea de masuri pentru crearea unui mediu de afaceri favorabil

2. Punerea în aplicare pe deplin a legii nr. 62/2014 de modificare a legii IMM-urilor

3. Operationalizarea fondurilor speciale pentru IMM-uri, similare cu cele din U.E.

4. Valorificarea oportunitaților de finanțare din programul de relansare economica a Uniunii Europene lansat de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker

5. Îmbunatatirea accesului IMM-urilor la finantare

6. Relansarea procesului investitional

7. Îmbunatatirea absorbtiei fondurilor structurale

8. Stimularea crearii de locuri de munca în sectorul privat

9. Reducerea fiscalitatii

10. Reforma în domeniul controalelor

11. Cresterea accesului IMM-urilor la achizitiile publice

12. Sustinerea distributiei si comercializarii produselor IMM-urilor

13. Cresterea implicarii autoritatilor publice centrale si locale

14. Profesionalizarea managementului public la nivel national si local

15. Îmbunatatirea eficacitatii administrarii actului de justitie pentru IMM-uri

 Partenerul principal al evenimentului a fost Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din

România (CECCAR).

Partenerul exclusiv al evenimentului pe domeniul asigurarilor a fost Groupama Asigurari S.A.

Partenerii evenimentului au fost: FNGCIMM, Renault Romania, Romgaz, Sodexo, Alpha Bank, EximBank, FRC, Energy Gas Provider, Rail Logistic S.R.L., SWAT FORCE NTERNATIONAL, Business Continuity Consulting, CYBER SMART DEFENCE SRL.

Sponsorii evenimentului au fost: Astra Vagoane Calatori S.A, S.C. BIOTERRA S.R.L.,ORION S.A., CoralImpex, Ana si Cornel, RGIC, Danemar, Pricons Agriculture, New Design Composite.

Evenimentul a fost sustinut de immromania.ro si revista Economistul.

Partenerii media principali au fost: National TV, N24Plus si National FM.

Partenerii media au fost: Bursa, Businessavenue.ro, Curierul National, Calendarevenimente.ro, Conso.ro,eComunicate.ro, Efin, legalmagazin.ro, livepr.ro, Media alert, Risco.ro, Radio Romania Actualitati, Top Business,www.administratie.ro, www.machiavelli.ro, www.comunipedia.ro, Ziare.com.

Biroul de presa al CNIPMMR

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page