Lifestyle, Sănătate — noiembrie 17, 2016 at 14:38

Ceaiurile care te revigorează, te întineresc și te vindecă

by

Sănătatea este lucrul cel mai de preţ pe care şi-l poate dori un om. De aceea, vă prezentăm mai jos câteva rețete de amestecuri de plante, care sunt recomandate inclusiv persoanelor sănătoase. Aceste ceaiuri vă vor revigora organismul şi vor ameliora starea d-voastră de sănătate. Nu au nici o contraindicaţie.

ceaiRemediu pentru un somn profund

Se folosesc următoarele plante: frunze de alun, brusture, cicoare, coada-calului, coada-şoricelului, frunze de corn, frunze şi fructe de măr pădureţ, frunze de nuc, flori şi fructe de păducel, de porumbar, frunze de stejar, tătăneasă, flori de trifoi roşu, troscoţel şi urzică.

Se iau cîte trei linguri din fiecare plantă, se pun într-un săculeţ de pînză subţire, deasă. Se fierb două minute în 4 litri de apă. Ceaiul se toarnă într-un cazan peste care se pun încă 8 litri de apă rece. Se stă cu mâinile şi picioarele în baia de ceaiuri timp de 20-25 de minute. În timpul băii se transpiră mult. Este preferabil să se facă seara înainte de culcare, produce somn profund.

Plantele din săculeţ se pot folosi timp de 5 zile, după care se aruncă.

Ceai pentru revigorare și întinerire

Cu ajutorul acestui ceai, vom obţine o stare de linişte sufletească şi mai multă putere de muncă. Procesul de îmbătrînire este mult încetinit. Acest ceai băut permanent ajută persoana respectivă să ajungă la vîrsta de 80 de ani şi să arate ca la 50.

Ceaiul miraculos conţine un amestec din următoarele plante: cătină, ciuboţioca-cucului, coada-calului, coada-şoricelului, cimbrişor, cireş, cruşin, dud, levănţică, muşeţel, măceş, mentă, mesteacăn, păducele.

Se pune cîte o lingură din fiecare plantă în 2 litri de apă aflată la fiert. Se beau, din 30 în 30 de minute, cîte 50 ml sau se bea o ceaşcă de 250 de ml înainte şi una după masa de dimineaţă, de prînz şi de seară.

Trebuie băut 21-22 zile pe lună. Gustul lui e bun, dar dacă doriți să îl îndulciți îndulcire, faceți-o cu miere.

O altă combinaţie de ceaiuri  cu acelaşi efect: păpădie, pătlagină, pătrunjel, pir, porumb, vîsc, volbură, traista-ciobanului, troscoţel, urzică moartă, vîsc, volbură, trifoi.

Remediu contra căderii părului

Se iau cîte trei linguri din următoarele plante: cimbrişor de cîmp, coada-şoricelului, flori de trifoi sălbatic, salcie galbenă, salcie roşie, sunătoare, porumbar, urzică vie, alun, păducel, mur şi nuc.

Amestecul se fierbe un minut în doi litri de apă.

În fiecare seară se fac băi la cap. Nu se şterge părul, ci se înfăşoară capul cu un material din lînă de culoare albă (o căciulă) şi se ţine pînă a doua zi dimineaţa.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page