Lifestyle, Sănătate — aprilie 18, 2014 at 09:08

Ceaiul care tratează peste 70 de boli

by

Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice: anticolice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante si anxiolitice. Infuzia si tinctura de lavanda sunt deci utile in cazul multor boli. Enumeram cateva: balonari, migrene, dischinezie biliara, anxietate, dureri reumatismale, depresie. Pentru a reduce tusea, este suficient sa se faca inhalatii cu ulei de lavanda amestecat cu apa calda.

LavandaAceasta planta are peste 40 de componente care nu pot fi obtinute in laborator, printre care alcoolul olifalic, acidul acetic si taninul. Ele sunt cele care-i confera plantei proprietati de vindecare.

Infuzie ceai lavanda: infuzeaza 0,8 g pana la 1,5 g de flori uscate de lavanda (1-2 lingurite de flori) in 150 ml de apa fiarta timp de 5-10 minute. Bea de pana la 3 ori pe zi, in functie de afectiuni.

De exemplu, pentru tratarea insomniei, se bea un ceai cald indulcit cu un varf de lingurita de miere. Pentru rezultate si mai bune, combina, in parti egale, sunatoare si lavanda.

Infuzia concentrata din flori de lavanda are efecte benefice in tratarea colicii renale, a infectiilor renale, uremiei si cistitei.

Ceaiul de lavanda are proprietati sedative, antispastice, hipotensoare, diuretice si sudorifice. De aceea este bun in momentele de depresie. Daca suferi constant de depresie, bea de doua ori pe zi infuzie cu flori de lavanda, tei, sulfina si captalan.

Polifenolii din lavanda pot distruge si bacteriile din stomac care duc la digestie lenta si arsuri stomacale. Poti, de asemenea, pune lavanda in prepararea prajiturilor sau in alte alimente, fiindca da un gust aparte mancarurilor.

O cana zilnica de ceai indulcit cu o lingurita de miere, dupa fiecare masa principala, si te vei relaxa foarte bine.

In caz de reumatism, se face un ceai din o parte flori de soc si doua parti lavanda. Se ia o lingurita din amestec si se opareste cu o cana de apa. Se lasa la racit si se filtreaza. Bea 2-3 cani pe zi din acest ceai cat mai cald. O cura de 10 zile are efecte antireumatice foarte bune.

Singura contraindicatie a ceaiului de lavanda este ca poate fi consumat in timpul primelor trei luni de sarcina.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page