Mâncare şi Băutură — aprilie 17, 2014 at 13:38

Cea mai simplă reţetă: Prăjitura cu mere

by

Stii serile cand iti aduni copiii de prin parc si acestia iti cer ceva dulce? Ai vrea sa eviti sa cumperi nu stiu ce napolitane invelite in ciocolata, ursuletii gumati despre care ai aflat ca sunt otrava pentru organism si chiar popcornul de pus la microunde. Iti propunem atunci ceva foarte simplu si gustos care nici nu necesita o indemanare deosebita.

prajitura-cu-mereIngrediente:

– 350 g faina
– 350 g zahar pudra
– 350 g ulei
– 5 oua mari
– 2 mere mari
– 1 lingurita de praf de copt
– coaja rasa de la o lamaie
– 3 linguri pesmet
– 1 lingurita scortisoara macinata
– 1 varf de cutit de sare

Mod de pregatire:

1. Preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.

2. Amesteca praful de copt cu putina faina.

3. Unge o tava cu fundul detasabil cu putin ulei si tapeteaz-o cu faina sau pune hartie de copt in ea.

4. Pune uleiul si apoi ouale intr-un vas adanc cu deschidere mare si amesteca cu mizerul pana la omogenizare.

5. Adauga zoaja de lamaie si zaharul pudra (pastreaza un pic din acesta).

6. Incorporeaza treptat faina (cu ajutorul unui tel).

7. Curata merele si taie-le in bucati pe care le treci prin pesmetul amestecat cu scortisoara si zaharul pudra pastrat supa cum am spus mai sus.

8. Pune merele in aluat si amesteca incet cu o paleta de lemn.

9. Toarna aluatul in tava pe care o bagi la cuptor 40-45 de minute. Apeleaza la testul scobitorii pentru a vedea daca prajitura este gata.

Sa aveti pofta!

Sursa: cevabun.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page