Mâncare şi Băutură — iulie 14, 2013 at 16:30

Cea mai scumpă îngheţată din lume şi ce conţine

by

cea-mai-scumpa-inghetata-din-lume-si-ce-contineDaca ajungi in New York, trebuie sa ajungi si la celebrul restaurant din Manhattan, Serendipity. Nu pentru ca aici poti sa-ti intalnesti intamplator marea dragoste, ci pentru ca te poti rasfata cu cea mai scumpa inghetata din lume.

Daca te-ai intrebat vreodata cat de scumpa poate fi o inghetata, ei bine, raspunsul este 1.000 de dolari. Atat costa Grand Opulence Sundae, specialitatea restaurantului Serdendipity, cunoscut pentru filmul care ii poarta numele, dar si pentru deserturile care le-au cucerit si pe vedete, de la Marilyn Monroe incoace.

Inghetata a fost creata special pentru aniversarea de 50 de ani a celebrului restaurant si a intrat in Cartea Recordurilor, in 2004, dar continua sa fie facuta special pentru oricine isi doreste sa se rasfete cu un desert de lux.

Cum se prepara acest desert extravagant? Pentru inceput, se pun 5 cupe din cea mai scumpa inghetata de vanilie tahitiana si se acopera cu o frunza din aur de 23 karate.

Cupele se asezoneaza cu cea mai scumpa ciocolata din lume, Amedei Porceleana, si cu cateva cu bucati dintr-o ciociolata foarte rara, Chuao Chocolate.

Apoi, inghetata este ornata cu cele mai scumpe fructe confiate, drajeuri aurite, trufe si cirese cu martipan. Deasupra, se pune caviar Grand Passion. Bineinteles, servirea este si ea deosebita: inghetata se serveste intr-o cupa de cristal, aranjata pe o tavita din aur, cu o lingura din aur. Doritorii trebuie sa o comande cu 48 de ore inainte.

cea-mai-scumpa-inghetata-din-lume-si-ce-contine_1

Foodstory.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page