Mâncare şi Băutură — noiembrie 9, 2014 at 18:40

Cea mai noua gaselnita a unor conationali de-ai nostri… inghetata de coliva

by

Romanul s-a nascut poet, dar si mare inventator. Da… am aflat in seara aceasta… intr-o emisiune TV… că românul… continuă să uimească… prin inventivitate şi creativitate. De această dată, culinară… iar “gaselnita”… este ingheta de coliva!!! Si nu e servita la parastase, ci ca desert special…

inghetataNu ştiu sigur prin ce trebuie să treci pentru ca mintea ta să inventeze ceva de genul ăsta. Să fi avut “bafta” de a participa la parastase numai pe timp de vară caniculară… în care să-ţi doreşti sărmăluţe din gheaţă triturată … învelite în foiţe de zăpadă hexagonală? Să vezi bunici ieşind de la parastase… ţinând în mână colăcei care se transformau în lavă dulce din cauzacăldurii?
Sau ai nevoie doar de una bucată imaginaţie bogată şi două măsuri dorinţă de inedit şi originalitate? Tind să cred că ultimul a fost motivul care a determinat pe tinerii din Baloteşti să inventeze ingheţata de colivă.
E făcută practic din colivă (arpacaş + ingrediente unele secrete) miroase a colivă şi are gust de colivă… Cică. În schimb e răcoritoare, deci plăcută papilelor gustative, bănuiesc. Toti cei cărora li s-a dat să guste, au spus că este foarte bună.
Ba chiar are un mare succes printre clienţii restaurantului care a lansat-o. Restaurantul nu are nici o legătură cu biserica. Dimpotrivă, şade cuminţel pe malul lacului în aşteptarea clienţilor.
Aşa că cei care sunteţi de prin Bucureşti sau limitrof şi aveţi ocazia de a gusta mirobolanta îngheţată… nu ezitati sa o gustati! Aşa, “la rece”!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page