Evenimente, Ultimile Știri — iunie 5, 2013 at 18:08

Cea de-a treia ediţie EcOprovocarea şi-a premiat câştigătorii

by

IMG_8882Datorita rezultatelor remarcabile cu impact pozitiv asupra mediului, 2 unitati scolare din judetul Calarasi, care au participat in proiect, au primit premiul al II-lea, iar celelalte 2 unitati scolare au primit un premiu de consolare. Cateva din rezultatele acestora: au colectat pentru reciclare 19.823 kg de deseuri, au plantat 833 de arbori si au atras 2.757 de voluntari in activitatile derulate.

Călărași, 3 iunie 2013: “EcOprovocarea” – program educaţional complex pentru protejarea naturii, finanțat de TenarisSilcotub și organizat de ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă – a anunțat rezultatele celei de-a III-a ediții. În anul școlar 2012 – 2013 au participat în competiție patru unități școlare din Călărași, formând două echipe, una dintre acestea clasându-se pe locul al II-lea, iar cealaltă primind un premiu de consolare. Acestea au fost felicitate pentru rezultate obținute și premiate în cadrul unui eveniment dedicat, de către reprezentanți TenarisSilcotub și ViitorPlus, în prezența autorităților locale și a partenerilor.

P1090849

“EcOprovocarea” are ca scop principal educarea elevilor prin implicarea în diferite activităţi practice de protejare a naturii și ia forma unei competiții educaționale între licee și școli din județele Călărași și Sălaj. “EcOprovocarea”  s-a desfăşurat pe parcursul întregului an şcolar 2012-2013 în două licee şi două şcoli gimnaziale din Călărași, respectiv în două licee și patru școli gimnaziale din Sălaj.

În județul Călărași au fost formate 2 echipe de ecOambasadori, elevi şi profesori din câte un liceu din Municipiul Călărași și două școli generale din mediul rural, cu misiunea de a organiza evenimente şi proiecte de reciclare, de îngrijire a spaţiul verde şi de conştientizare a comunităţii privind diferite probleme de mediu, activități care au fost punctate în conformitate cu regulamentul competiției. Rezultatele obținute de echipa “Scutul Verde”, formată din Liceul “Danubius” și Școala Generală “Iancu Rosetti” din comuna Roseți,au determinat clasarea acesteia pe locul al II-lea în cea de-a III-a ediție “ecOprovocarea”. Premiul de consolare a fost acordat echipei “Albinuțele eco”, din care au făcut parte Colegiul Național “Barbu Știrbei” și Școala Generală Nr.2 din Modelu.

P1090848

 Petcu  Vasilica-Mihaela, elevă a , a povestit : “Nu mai este un secret pentru nimeni că trăim într-un mileniu marcat de poluare. Acum știu cât de importantă este atitudinea fiecăruia față de resursele planetei, pentru a putea asigura calitatea mediului și pentru cei care vor trăi după noi.”

“Proiectul EcOprovocarea a fost cu adevărat o provocare pe care am descoperit-o treptat. Implicarea în acest proiect a fiecărui elev al școlii noastre – de la mic la mare- ne-a dat ocazia să ne demonstrăm nouă înșine că natura nu ne cere să fim geniali, ci ne cere să fim raționali. EcOprovocarea a creat în școala noastră o echipă puternică, ambițioasă, implicată și responsabilă , ne-a dat ocazia să ne cunoaștem elevii mult mai bine și într-un alt mod decât până acum, ne-a unit și ne-a transformat în modele de urmat.”, a mărturisit Vasile Virginia – Profesor la Școala Gimnazială “Iancu Rosetti” din comuna Roseți.

Rezultate

În perioada 15 noiembrie 2012 – 15 mai 2013 , echipele ecOprovocarea din Călărași au reușit să colecteze şi să recicleze o cantitate de 19.823 kg de deşeuri, au plantat manual 833 de arbori, au amenajat 38.800 m² de spaţiu verde, au adunat  156 de saci de deşeuri în campaniile de igienizare, au organizat 160 campanii de conştientizare în rândul populaţiei din județul Călărași (pe stradă, în şcoli, grădiniţe) şi au creat 1.916 materiale educaţionale pe teme de mediu. Toate acestea nu ar fi fost posibile  fără contribuția celor 2.757 de voluntari implicaţi în activitățile proiectului.

P1090853

“În acest an, mesajul eco-ambasadorilor s-a răspândit pe o arie mai mare,  inițiativele lor au spart barierele imaginației iar activitățile s-au desfășurat cu mult entuziasm.  Pe lângă rezultatele imediate remarcabile, acest program aduce un câștig și mai important pe termen lung – dezvoltare durabilă pentru comunitatea noastră”, a spus Mirela Mihalcea, Coordonator Dezvoltare Socială TenarisSilcotub.

Festivitatea de premiere pentru echipele şcolilor şi liceelor din Sălaj a avut loc pe data de 31 mai 2013. Toate cele 6 unități școlare participante din Sălaj s-au clasat pe locul I. Valoarea totală alocată pentru premiile celei de-a III-a ediții ecOprovocarea a fost de 76.000 lei.

Citeste si…

Scoala Roseti – campanie eco pentru mediu!

Ecoambasadorii Şcolii Roseţi – la Catedrala Slobozia!

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page