Familie, Lifestyle — iunie 29, 2014 at 13:21

Ce sunt prezervativele vegane?

by

Stati putin! Ce anume? Da, ati putea fi surprinsi sa aflati ca majoritatea prezervativelor disponibile pe piata sunt fabricate utilizandu-se cazeina, un produs de origine animala. Cazeina, un produs secundar extrem de profitabil continut in produsele lactate, este proteina principala din lapte si isi gaseste tot felul de intrebuintari la care nimeni nu s-ar astepta.

prezervative1Caz graitor… Asa cum se explica pe site-ul prezervativelor Glyde: ”Pentru a fabrica prezervative din latex natural, neprelucrat sunt necesare mai multe procese, care constau, la randul lor, din mai multe etape diferite. Si una dintre „mainile de ajutor” in producerea cauciucului este cazeina … Cum majoritatea producatorilor o folosesc pentru a obtine un cauciuc neted si fin, cele mai multe prezervative nu pot fi numite „vegane” deloc.
Perfecta dreptate, Glyde! Dupa cum stim si din alte procese precum rafinarea zaharului si alcoolului, utilizarea unor ingrediente ca oase, gelatina si cazeina in procesele de prelucrare este un alt mod prin care industria animaliera face bani din „deseuri” contribuind la profitabilitatea afacerilor care se bazeaza pe folosirea animalelor.
Din fericire, la fel ca si in cazul multor altor lucruri, exista o multitudine de alternative care nu contin derivate de origine animala.

Glyde
prezervative glydeGlyde este o companie care isi descrie cu mandrie produsul ca „prezervativul vegan”, aceasta calitate fiindu-i certificata de catre Societatea Vegana.
”Prezervativele Glyde sunt produse dupa o formula continand ingrediente vegetale precum extractul de ciulin si latex (cauciuc natural), fara aditivi amintind aici produsi petrochimici, parabeni, cazeina si spermicide … Ingredientele noastre pure si principiile etice fac din Glyde alegerea perfecta pentru vegani, persoane cu alergii la lapte si chiar alergii usoare la latex care pot rezulta din expunerea la cazeina utilizata de marcile de prezervative conventionale.”
Produsele Glyde se gasesc destul de greu in magazine, dar pot fi achizitionate cu usurinta on-line. Glyde este o companie australiana care incheie parteneriate cu distribuitori din intreaga lume, inclusiv SUA, Canada, America de Sud, Noua Zeelanda, Europa, Orientul Mijlociu, Japonia si China.

Sir Richard’s
sir richardsIn SUA, (cel putin in locurile unde magazinele recunosc nevoia de contraceptive vegane) un prezervativ vegan mai usor disponibil este Sir Richard’s.
”Compania Sir Richard’s Condom este principalul producator de prezervative premium care nu contin substante chimice nocive (parabeni, spermicide sau glicerina) fiind certificat vegan. … Si, pentru fiecare prezervativ cumparat, fondatorii s-au angajat sa doneze cate unul comunitatilor care au nevoie.”
Prezervative Sir Richard’s sunt disponibile on-line.

RFSU
rfsu condomsPrezervativele de lux RFSU (Suedia) sunt certificate vegan de catre Actiunea Vegana. Se presupune ca acestea ar putea fi mult mai usor accesibile pentru consumatorii europeni comparativ cu alte branduri, dar nu stiu daca e chiar asa. Ele sunt dificil de gasit in Statele Unite, dar sunt disponibile in diverse magazine online care comercializeaza produse vegane:
”Prezervativele RFSU sunt importate din Suedia si sunt sigur vegane. Acest lucru inseamna ca la fabricarea sau testarea acestor prezervative nu au fost folosite produse secundare de origine animala. Elasticitatea prezervativelor se datoreaza exclusiv latexului creand astfel un prezervativ „vegan” de inalta calitate, din latex pur.”
Brandurile RFSU (Profil, Mamba, Okeido si Birds ‘n Bees) depasesc standardele internationale de siguranta ale prezervativelor, fiind descrise ca „incredibil de moi si senzuale”. (Am citit ceva asemanator in multe comentarii, ceea ce face ne face sa ne intrebam cine a decis ca fabricarea prezervativelor necesita cazeina pentru finete.)
De asemenea, RFSU este o organizatie educationala non-profit, dedicata cresterii gradului de constientizare a importantei sexului sigur, protejat, dar care abordeaza totodata si alte probleme care au de a face cu sexualitatea: „Prin impartasirea de informatii privind sexul, prin educatie, prin discutii si sprijin, putem depasi prejudecatile, putem sa cunoastem mai multe lucruri si ne vom putea imbunatati sanatatea sexuala.”

French Letter

french letter condomPentru cititorii dispusi sa plateasca suplimentar pentru transport, French Letter se lauda cu un prezervativ nu numai vegan si in al carui proces de fabricatie se utilizeaza cauciuc provenit din comertul echitabil, dar acesta este si carbon neutru. Bravo lor!

„Latexul natural folosit la fiecare prezervativ este obtinut in conditii sustenabile si de comert echitabil. Asta inseamna ca producatorii de cauciuc sunt platiti corespunzator pentru a-i ajuta la imbunatatirea conditiilor de trai.”
Prezervativele sunt livrate in Europa dar si in alte parti ale lumii pentru un cost rezonabil. Sunt disponibile, de asemenea, diverse sortimente de produse vegane pentru ingrijirea pielii precum si balsamuri de buze.

Prezervativele B
condoms BPrezervativele B, „marca de prezervative urbane nr. 1 din America” sunt complet vegane si nu contin cazeina, spermicide, glicerina sau parabeni. Organizatia sprijina, de asemenea, campaniile de prevenire a infectiilor cu transmitere sexuala (ITS) in randul comunitatilor.”
”Prezervativele noastre sunt fabricate utilizand latex de calitate premium, fiind supuse unor teste riguroase pentru a maximiza atat placerea partenerilor dar si siguranta in utilizare. Experimentati standardul Platinum pentru calitate si simtiti-va bine stiind ca o parte din achizitia dvs. este destinata realizarii campaniilor de asigurare a accesului la educatie, testare si prevenire”.

Prezervativele L

prezervative LL este o companie fondata de Talia Frenkel, o fotojurnalista inspirata de un reportaj de-al sau privind efectele HIV / SIDA in randul femeilor si fetelor din Africa. Compania este Green America Approved, respectand standarde impresionante in ceea ce priveste responsabilitatea sociala si pentru mediul inconjurator.
”Prezervativele L sunt realizate cu latex natural de inalta calitate: asigurand durabilitate si confort avansate, bariera de protectie si elasticitate. Toate prezervativele noastre sunt unic formulate din latex purificat cu miros redus, fin, cu un continut scazut in proteine. Toate prezervativele L. sunt concepute astfel incat sa optimizeze protectia, fiind in acelasi timp vegane.”
Prezervativele L sunt fabricate fara adaos de aditivi nocivi. Pentru fiecare prezervativ achizitionat, unul este donat intr-o tara in curs de dezvoltare.

Unique
unique condomPentru veganii care prefera o alternativa la latex, prezervativele Unique sunt fabricate dintr-o rasina polietilenica sintetica numita At-10, de aproximativ trei ori mai puternica decat latexul si pot fi fabricate la o treime din grosimea unui prezervativ obisnuit. In comentariile pe care le-am citit, oamenii sunt innebuniti dupa ele!
Potrivit magazinului online Roots of Compassion: „Prezervativele nu sunt certificate vegan, dar producatorul ne asigura ca prezervativele sale detin aceasta calitate, ele nevenind in contact cu produse de origine animala si nefiind testate pe animale.”

Europenii trebuie sa fie cu bagare de seama intrucat exista rapoarte contradictorii privind prezervativele Condomi, care au fost candva admise ca vegane de catre Societatea Vegana. Unele surse sustin ca acestea nu mai au aceasta calitate, chiar daca site-ul precizeaza ca produsul nu contine ingrediente de origine animala. Asa cum am explicat mai sus, acest lucru nu inseamna neaparat ca prezervativele nu sunt produse folosind cazeina.
Exista, de asemenea, prezervative obtinute din poliizopren care nu contin cazeina deoarece nu contin latex. Daca nu aveti nicio alta alternativa,Pasante, Lifestyles SKYN si Durex Avanti Bare RealFeel* sunt, probabil, mai usor de gasit in magazine decat brandurile enumerate mai sus. Se pare ca exista si alte branduri „accidental vegane”, mai ales in Marea Britanie. Cu toate acestea, companiile nu pretind ca sunt neaparat vegane si pot include alte ingrediente sau pot fi implicate in efectuarea de teste pe animale.
*A nu se confunda cu Durex Avanti Bare latex

Sursa: www.care2.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page