Familie, Lifestyle — august 9, 2014 at 18:26

Ce spune semnul din naştere despre viaţa ta

by

Urâte, dispreţuite, ba chiar temute în veacurile întunecate ale Evului Mediu, semnele din naştere au ţesut superstiţii şi mituri fabuloase. Credinţe vechi spun că ele vorbesc despre dorinţele neîmplinite ale mamei, dar şi despre viitorul copilului.

femeiaSpaniolii şi arabii credeau ca semnele din nastere sunt norocoase si, daca le atingi, îţi vor împlini o dorinţa. Pe de alta parte, în Franţa medievală, oamenii credeau ca sunt semnele diavolului si copilul atins de demoni trebuie exorcizat.

În America, vânatoarea de vrajitoare a sacrifi – cat pe rug femei fara nicio vina, doar pentru ca aveau aluniţe mari pe faţa si se credea ca unelteau la porunca necuratului. Arabii legau apariţia petelor la bebelusi de fazele Lunii sau de eclipse. Daca mama însarcinata atingea o anumita parte a corpului în timp ce se uita la eclipsa, copilul ei avea sa fi e însemnat pe viaţa. De la o cultura la alta, semnele ciudate care apareau pe corpul copiilor, adesea urâte si temute, au capatat semnifi caţii diverse si greu de explicat.

În Orient si în India, unde credinţa în calatoria sufletului de la o viaţa la alta este o adevarata religie, semnele din nastere au fost legate de experienţele din vieţile anterioare. Petele diforme si puternic colorate erau asociate cu pacate din trecut, pe care sufletul trebuie sa le ispaseasca în aceasta viaţa.

Superstiţiile spun ca semnele ar putea fi cicatrici ale trupului din viaţa anterioara, dar si semnele unor suferinţe sufletesti mari. În schimb, aluniţele frumoase, care dau un farmec aparte trasaturilor feţei, sunt semne de viaţa lunga, prosperitate si casnicie fericita. Nu degeaba, în cultura indiana, femeile îsi împodobesc fruntea cu aluniţe false din praf de aur sau henna.

Sfaturi pentru viitoarele mame

Superstiţiile legate de semnele din nastere s-au pastrat nealterate secole de-a rândul, ba chiar s-au îmbogaţit în timpurile moderne cu simboluri noi. Spre exemplu, în Occident, se crede ca bebelusii capata pete de culoarea cafelei cu lapte pe faţa pentru ca mamele lor au consumat prea multa cafea sau ciocolata în timpul sarcinii. În credinţa populara româneasca dainuie un sfat de care ar trebui sa ţina cont toate tinerele însarcinate.

Oricât de mult le-ar fi poţ a de vreun fruct sau de ceva dulce, nu trebuie sa fure, altfel copiii lor vor fi “însemnaţi” pe nedrept. În Moldova, avertismentul era si mai explicit: sa nu furi si sa nu duci mâna la faţa, altfel copilul va purta pe chip însemnul lucrului furat. De asemenea, femeia însarcinata trebuie sa-si fereasca privirea, daca-i apar în faţa oameni cocosaţi, diformi, fara vreo mâna sau vreun picior. Daca mama se uita lung la defectul acelei persoane, bebelusul capata un semn urât pe corp, chiar în locul cu pricina. Nici sa manânce un mar început de altul nu avea voie, ca aparea un semn ca o muscatura pe faţa copilului.

Prevestiri bune şi rele

Din Orient, s-au raspândit si la noi superstiţii legate de mesajele ascunse pe care le poarta semnele din nastere. Se spune ca petele aparute pe partea stânga a corpului vorbesc despre un destin schimbator, cu multe sanse si câstiguri materiale, dar cu pierderi sufletesti. În schimb, semnele de pe partea dreapta a corpului vorbesc despre o viaţa linistita si norocoasa, cu realizari mari la maturitate.

Indiferent de semnificaţia atribuita în popor, specialistii susţin ca petele din nastere nu au nicio legatura cu destinul copilului sau cu dorinţele mamei. În cazuri foarte rare, ele pot fi semnul unei tumori, dar cele mai multe sunt doar zone intens pigmentate sau vase de sânge grupate, care nu s-au dezvoltat normal.

Tipuri de semne din naştere

Semnele din nastere sunt inofensive si rareori pot semnala un pericol pentru sanatatea copilului. Ele apar frecvent, peste 80% dintre bebelusi nascându-se cu semne particulare, dar majoritatea dispar în primul an de viaţa. Fiecare semn are o forma unica, iar culoarea poate varia de la roz la rosu stacojiu si maron. “Ciupiturile de barza” apar pe gât si au nuanţe roz sau purpurii. De obicei, se pastreaza toata viaţa. “Sarutarile de înger” sunt petele violacee sau rosii de pe faţa, comune în obraji, pe frunte sau pe pleoape, care dispar pâna la vârsta de 3 ani.

Petele pigmentare de culoarea cafelei cu lapte pot aparea oriunde pe corp, dar se decoloreaza cu vârsta. “Petele de vin”, purpurii, apar adesea pe cap si în partea superioara a corpului, pe braţe sau pe spate. Rareori dispar cu timpul, majoritatea se maresc si se coloreaza intens cu vârsta. Hemangioamele sunt excrescenţe vascularizate, care se maresc în primii ani de viaţa, dar se retrag singure în cele mai multe din cazuri. Rareori, se intervine chirurgical pentru îndepartarea lor.

Alte semnificaţii în funcţie de locul semnelor pe corp:
● Abdomen: lacomie si egoism.
● Sânul stâng: succes în viaţa.
● Sânul drept: noroc la bani.
● În mijlocul pieptului: saracie si ghinioane.
● Barbie: succes în cariera.
● Obrazul stâng: dificultaţi si pierderi financiare.
● Obrazul drept: casnicie fericita.
● Lânga buze: prosperitate si fericire.
● Partea dreapta a frunţii: inteligenţă deosebită.
● Partea stânga a frunţii: risipitor.
● În centrul frunţii: atragator si curtenitor.

Sursa:unica.ro

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page