Politica, Politica naţională — februarie 22, 2014 at 13:16

Ce se întâmplă cu activitatea comisiei Nana dacă USL se rupe

by

comisia nanaComisia parlamentară specială care anchetează modul în care familia Băsescu a achiziționat aproape 300 ha de teren arabil în județul Călărași își va continua activitatea și dacă USL se rupe. Președintele comisiei “Nana“, deputatul Eugen Nicolicea, este încrezător că liberalii nu se vor retrage din comisie dacă USL se va desființa și subliniază distincția dintre activitatea guvernamentală și cea parlamentară.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea nu crede că liberalii vor părăsi comisia odată cu ruperea USL.

În ipoteza în care liberalii vor lua o atare decizie, comisia “Nana” își va putea continua activitatea pentru că are cvorum, liberalii reprezentând mai puțin de jumătate plus unu din totalul membrilor comisiei, a explicat Nicolicea pentru DC News.

Comisia “Nana” este formată din 13 membri, dintre care cinci sunt de la PSD, patru de la PNL, restul de la PC, PP-DD și UDMR.

Membrii comisiei sunt social-democrații Gabriela Firea, Mihai Vifor, Şerban Nicloae, Adrian Solomon şi Ioan Adam, liberalii Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu, Costel Alexe, Ioan Cupşa, conservatorul Vicenţiu Mircea Irimie, de la PP-DD, Teiu Păunescu și udmeristul Tanckos Barna. Democrat-liberalii au refuzat să-și desemneze reprezentanți.

Dacă PDL avea reprezentanți în această comisie și decidea să îi retragă o dată cu PNL, activitatea comisiei s-ar fi putut bloca din lipsă de cvorum.

pesurse.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.