Lifestyle, Sănătate — martie 16, 2015 at 23:44

Ce poți trata cu albastrul de metil

by

Albastrul de metil poate fi, în unele cazuri, o variantă mai ușoară de tratament, putând înlocui chiar și antibioticele. Afla ce poți trata cu această substanță, ce, pe vremuri, era foarte folosită.

alb

Tratezi durerea în gât

E eficient și un remediu rapid pentru durerile sau usturimile din gât. Atunci când neplăcerea apare, poți îmbina capătul unui bețișor de ureche curat cu albastru de metil și să întinzi în câteva momente substanța în locul dureros. Ai grijă să faci mișcări delicate și să nu înfigi bețișorul adânc! O altă variantă, mai sigură, este să iei comprimate de supt ce au în componență și albastrul de metil (de exemplu Decasept).

Poți trata infecțiile urinare cu albastru de metil

Infecțiile urinare sunt neplăcute, dureroase și le poate face orice femeie. Există mai multe variante de tratament, de la naturiste la antibiotice, dar și cea cu albastrul de metil. Mai exact, există capsule ce conțin și albastru de metil, care elimina cauzele infecției urinare (de obicei bacteria E.coli) și în același timp și durerea. (Un astfel de medicament este Uractiv).

Albastrul de metil împotriva intoxicației cu cianură

Acest lucru a fost demonstrat științific în urmă cu mulți ani: albastrul de metil a fost folosit eficient ca antidot împotriva intoxicării cu cianură.

Albastrul de metil, remediu de malarie?

În anul 1891, omul de știință Paul Ehrlich a descoperit că substanța aceasta ar putea fi un tratament eficient împotriva malariei, însă soldaților americani le-au displăcut efectele sale secundare – urina se face verde și albul ochilor albastru, însă problema este remediată odată ce închai tratamentul cu albastru de metil – așa că remediul a fost lăsat baltă în detrimentul altora. În prezent se efectuează mai multe studii pentru a redemonstra eficiența substanței împotriva malariei.

Vindeci răni ușoare cu albastru de metil

Deoarece substanța are proprietăți anti-bacteriene, poate fi folosit pentru dezinfectarea rănilor ușoare, superficiale. Aspectul negativ este că, pentru timp limitat, colorează pielea unde este folosit.

Albastrul de metil are o toxicitate redusă și în general este tolerat ușor și în tratamentele de lungă durată. Înainte să apelezi la tratamentul cu albastru de metil, întreabă un medic!

sursa avantaje.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page