Lifestyle, Sănătate — august 27, 2015 at 15:09

Ce mesaje iti transmite pielea despre sanatatea ta

by

Atunci cand te confrunti cu acnee, corpul tau incearca sa-ti trimita cateva mesaje legate de tulburarile interioare care se petrec.

Inainte de a cauta tratamente minune, fii deschis si afla care sunt, de fapt, adevaratele cauze pe care ar trebui sa le indepartezi.

piele uscata

  1. Frunte congestionata

Ce inseamna: fruntea iti este acoperita de brobonite cu sau fara puncte albe sau negre care se extind spre tample. Iritatia poate fi si invizibila, insa se simte serios la atingere.

Mesaj: Acest tip de acnee te avertizeaza ca organismul tau se confrunta cu un nivel ridicat de stres sau ca te poti confrunta cu deshidratarea sau constipatia.

Cum poti remedia: Bea suficienta apa astfel incat corpul tau sa poata elimina toxinele

  1. Acnee chistica

Ce inseamna: Acneea chistica, numita si acnee nodulochistica, este o forma severa a acneei vulgare, dificil de tratat, care afecteaza tesutul cutanat la un nivel mai profund. Ea apare de obicei de-a lungul maxilarului, cosurile sunt mari, adanci sub piele, pot fi dureroase la atingere si trec cateva saptamani pana cand se vindeca.

Mesaj: Acest tip de acnee te avertizeaza ca in organismul tau exista un dezechilibru hormonal. Daca acneea se intinde spre urechi si ceafa poate fi un semn de intoxicare a ficatului sau o proasta circulatie a limfei.

Cum poti remedia: O ajustare a dietei si a stilului de viata poate fi benefica. Elimina zaharurile, carbohidratii, grasimile nesanatoase, cofeina, alcoolul si alimentele procesate. Exercitiile fizice si somnul sunt de asemenea importante pentru a-ti ajuta corpul sa se elimine optim toxinele.

 3. Acnee in jurul nasului si gurii

Ce inseamna: Apar puncte rosii, inflamate, cu capete albe, in jurul nasului si gurii.

Mesaj: In medicina Ayurvedica, aceasta zona corespunde stomacului si digestiei, iar o acnee aici poate indica o hipoactivitate a stomacului, sensibilitate la alimente sau o inflamatie in sistemul digestiv.

Cum poti remedia: Cateva examinari medicale pot determina alimentele la care esti sensibil sau daca exista o inflamatie la nivelul intestinelor. Elimina alimentele acide, consuma probiotice si poti lua suplimente cu spirulina.

Cere sfatul medicului inainte de a urma orice tratament medicamentos sau pe baza de plante!

Sursa: Mindbodygreen.com

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page