Editoriale, People-Passion-Performance — iulie 23, 2018 at 00:01

Ce este restaurantul si cu ce se mananca el

by

Episodul 2 – Cata lume stie ca restaurantul nu are duminici, nu are sarbatori religioase, nu are ore de somn dupa amiaza si de cele mai multe ori te prinde noaptea pe acolo?
sau cum vede Maestrul Victor Melian restaurantul

Victor Melian

Victor s-a născut la Moscova rus fiind, a făcut școala la București român fiind și s-a apucat de gătit și mixat cocktailuri la Stockhlom sudez fiind…simplu nu-i așa?

A lucrat la cel mai faimos bar” Alexandra” din Stockhlom, a gătit la „Fem sma hus”restaurant celebru și a dresat farfurii la „ Green Light”din San Francisco.

De când a venit în România în 2002 a pornit un restaurant “Esperanto”, a fost proprietar și executive chef al restaurantului “Calderon”și a produs pentru Realitatea TV emisiunea culinară “Mănânc deci exist” premiată cu premiul APTR în 2007.

Realizează emisiunea culinară” Pur și simplu delicious”la TVR 1.

În 2011 a fost hostul emisiunii „Salvați de bucătar” la Kanal D.

În 2012 a produs și a realizat emisiunea “MasterEști” difuzată de Antena 1.

În 2015 a fost host-ul emisiunii “ Vine cheful” de la PROTV 7 ediții lider de audiență .

2016 project manager la “SoDelicios” site culinary internațional.

A produs 2000 de rețete video.

Proprietar Rent a chef event organiser.

Membru în jurii culinare internaționale.

Membru în juriul  „Arena bucătarilor”.

Victor Melian

Vorbește engleză, franceză,suedeză,rusă și ceva română.

Facultatea de economie, marketing internațional de la Stockholm

Peste 30 de ani de experiență în hospitality industry

Călătorit activ, cursuri de gătit în mai multe țări, vizitat și lucrat alături de câteva din marile vedete culinare ale Europei

Scris articole ,broșuri culinare, co autor la cărți de bucate.

+ 40755021510 Victor_melanian@yahoo.com

Episodul 2 – Cata lume stie ca restaurantul nu are duminici, nu are sarbatori religioase, nu are ore de somn dupa amiaza si de cele mai multe ori te prinde noaptea pe acolo?

Dintr-un motiv oarecare te gandesti tu, asa, ca persoana fizica, ca ai vrea sa iti faci un restaurant. Bravo! Avantajele sunt evidente, mananci fara sa platesti, iti vin si prietenii pe acolo sa bea de pomana si sa chefuiasca, cand mergi la dans in club ii spui viitoarei tale foste ca la tine la restaurant bauturile sunt mai bune si asa mai departe.

Sa despicam firul in doua si sa punem intrebarea, tu ( ca esti o ea sau un el nu are importanta, asta ca sa arat ca sunt politically corect) ai lucrat vreodata in bransa asta???

Pentru cei care raspund cu nu, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa gasiti pe cineva care stie despre ce este vorba. Replica clasica este “ eu sunt in restaurante 5-6 zile pe saptamana e ca si cum as locui acolo, deci chiar stiu despre ce este vorba”. Eu am condus in ultimii 40 de ani sute de masini dar nu mi-ar da prin cap sa construiesc una.

Deci cautati-va un consultant, o firma/persoana serioasa care sa va indrume, sa va ajute in a descoperi ce si cum e cu restaurantele. E adevarat, costa dar faci economii enorme. Toate greselile tale te vor costa inzecit fata de costurile unui specialist care te va ajuta sa eviti aceste greseli.

Pentru cei care au lucrat in bransa, utilizati-va experienta , fiti inteligenti si nu va depasiti limitele competentei. Un bucatar foarte bun nu este neaparat un contabil abil. Si evident, vice versa. Indiferent daca te mana in primul rand pasiunea sau doar dorinta unui castig financiar trebuie sa raspunzi la cateva intrebari pe care mai nimeni nu le ia in considerare.

Vrei/poti tu sa te dedici TOTAL cel putin un an acestei intreprinderi ?

Cata lume stie ca restaurantul nu are duminici, nu are sarbatori religioase, nu are ore de somn dupa amiaza si de cele mai multe ori te prinde noaptea pe acolo?

Un program de la 7 dimineata pana pe la 1 noaptea, 7 zile pe saptamana iti convine?

Poti sa uiti de prietenii tai care lucreaza in domenii “normale’’? ca tu poti sa ii vezi doar la tine in restaurant (si asta nu vrei ca iti iese cu minus la nota de plata) sau dupa 1 noaptea cand ei dorm frumos ca la 6 sunt in picioare la treaba.

Rata divorturilor in cadrul personalului de restaurant este mai mare decat rata dobanzii la cel mai cumplit camatar. Vrei sa vorbim despre alcool si droguri ca putem face si asta . O sa spuneti ca nu e chiar asa ca uite sunt sute de oameni care deschid carciumi.

Daca e asa de cumplit de ce ai face asta ?

Pot sa raspund doar din punctul meu de vedere.Cu cat challenge-ul este mai mare/dificil, cu atat este mai mare si placerea/recompensa/mandria daca reusesti.

Un restaurant e ca un copil, il faci repede la bucurie, nasterea e de multe ori dificila, il cresti cu un pojar aici si un zece la romana pe acolo, poate castiga si o Olimpiada ceva si cand ajunge mare te mandresti tare de tot cu el.

In episodul viitor clasicul de la ABBA……Money, money,money
In fiecare zi de luni un nou episod!!!!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page