Mâncare şi Băutură, Plăcerile vieţii — octombrie 8, 2013 at 15:09

Ce este Nyotaimori…

by

Arta Nyotaimori sau arta de a prezenta si servi sushi este un ritual foarte des intalnit in Japona,  inlocuieste traditionalul platou cu trupul gol al unei femei… desigur, ei nu au voie sa atinga pe acea domnisoara ea fiind considerata fecioara. Intreg ritualul dureaza in jur de doua ore la care cea pe care este servita masa nu trebuie sa se ridice si trebuie sa-si pastreze calmul indiferent de situatie sau discutiile care le aude la masa.

body sushi

Foarte cunoscut si sub numele de “body sushi” (tradus sushi de pe trup)… aceast obicei se bucura de un real succes in Japonia. Se practica si servirea de pe trupul unui barbat care se numeste Nantaimori. Aceast mod inedit de a savura sushi nu se incadreaza in specificul culturii japoneze, insa a reusit sa atraga atentia media din toata lumea si cu timpul si-a gasit adepti si in alte tari.

Nantaimori.

Inainte de a deveni un platou viu, persoana(de cele mai multe ori femeie) este antrenata pentru a putea sta intinsa ore intregi fara a se misca. Este la fel de necesar sa poata rezista contactului prelungit cu preparatele reci. Inainte de servirea delicateselor, pentru a isi curata corpul, modelul trebuie sa foloseasca un sapun special fara aroma iar la final pentru a isi raci trupul trebuie sa se stropeasca cu apa rece. In unele parti ale lumii pentru a respecta regulile de igiena se foloseste o folie de plastic sau alte materiale care sa separe sushi de pielea modelului.

nyotaimori

 

Body-Sushi

 

nyotaimori1

 

nyotaimori2

 

nyotaimori3

 

nyotaimori4

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page