Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — noiembrie 6, 2013 at 23:01

Ce cred barbatii despre femeile care au tatuaje…

by

tatooTatuajul tau poate spune ceva despre firea ta? Potrivit oamenilor de stiinta, indiferent de intentia cu care a fost creat, tatuajul unei tinere atragatoare trimite un anumit mesaj pentru barbati: „Sunt usuratica!”

Aceasta este concluzia unui studiu realizat in Franta. Rezultatele cercetarii au indicat faptul ca barbatii au o probabilitate mai mare de a aborda femei de pe plaja care au tatuat un fluture in zona lombara.

Conform oamenilor de stiinta, barbatii implicati in studiu nu au considerat ca tatuajele le fac pe femei mai atragatoare ci ca tinerele tatuate ar fi mai receptive la avansurile lor.

S-ar putea ca „stereotipul promiscuitatii indicate de tatuaje” sa fie sau nu adevarat, noteaza Nicolas Gueguen, de la Universitatea Bretagne-Sud, in Archives of Sexual Behavior. Insa, studiul sugereaza ca multi barbati cred in el si actioneaza ca atare.

In studiu, 11 tinere in varsta de aproximativ 20 de ani si care fusesera evaluate ca avand un nivel de atractivitate peste medie s-au afisat pe o plaja din Franta purtand un costum de baie din doua piese. In jumatate din cazuri ele aveau, in zona lombara, un tatuaj temporar. Stand la plaja pe burta si citind o carte, fetele erau mult mai abordate de tineri atunci cand aveau tatuaj, decat in restul zilelor cand nu aveau tatuajul temporar.

Pentru a intelege ce ii motiva pe barbati sa flirteze cu femeile care aveau tatuaje, Gueguen le-a trimis iar pe cele 11 voluntare la plaja alaturi de alti participanti de sex masculin. In timp ce femeile stateau la plaja, voluntarii de sex masculin i-au intervievat pe barbatii de pe plaja intrebandu-i ce parere au de participante.

Indiferent daca ele aveau sau nu tatuaj, fetele erau considerate a fi la fel de atragatoare. Insa atunci cand s-a pus problema probabilitatii ca ele sa accepte sa faca sex dupa o prima intalnire, barbatii au declarat ca fetele cu tatuaj ar fi mai dispuse sa faca asta.

O serie de studii realizate anterior sustin ca instinctul barbatilor din studiu nu pare sa ii insele. Mai exact, un studiu realizat de polonezi si publicat anul trecut, indica faptul ca adultii cu tatuaje sau piercing-uri „si-au inceput viata sexuala mai devreme, fiind mai activi din punct de vedere sexual”, comparativ restul indivizilor.

De asemenea, un alt studiu realizat de Gueguen a scos la iveala faptul ca studentii francezi care au tatuaje/piercing-uri isi incep viata sexuala inaintea celorlalti studenti.

Tattoos

Totusi aici exista un mare semn de intrebare: oare femeile care au tatuaje sunt mai deschise la astfel de propuneri, sau prejudecatile legate de prezenta tatuajului le aduc mai multi pretendenti si astfel le cresc sansele de a-si incepe viata sexuala mai repede?

Sursa: Pacific Standard

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page