Dezvoltare personală, Lifestyle — iulie 28, 2015 at 13:20

Ce calități îți trebuie în perioada de probă ca să impresionezi șefii

by

Deși mediul în care vrei să de angajezi nu este unul prea flexibil, asta nu înseamnă că pentru a performa cât mai bine trebuie să fii și tu o persoană la fel de rigidă. Dimpotrivă, sunt câteva calități pe care va trebui să le ai pentru a-i impresiona pe viitori tăi angajatori, mai ales că acum peroada de probă este, practic, de trei luni de zile.

Astfel ajungem la prima calitate fără de care nu poți supraviețui în jungla corporatistă.

ADAPTABILITATE

Scoate Bear Grylls-ul din tine și arată-le șefilor tăi că poți aprinde scânteia performanței chiar și când plouă cu sarcini de serviciu. La fiecare încercare ce îți este pusă în față, preia-o așa cum vine fără să te plângi. Dacă nu știi, înveți!

FII UNUL DIN ECHIPĂ.

Ești nou, dar asta nu înseamnă că ești un boboc. Faci parte dintr-o echipă așa că dacă poți să ajuți, fă-o pentru că dacă un proiect cade, cade și echipa. Și deși mulți nu văd lucrurile în acest fel, cel mai bine pentru tine ca dezvoltare este să ai colegi de diferite vârste și culturi care provin din medii diferite de gândire.

LIDER.

Ca să faci lucrurile să meargă mai bine va trebui să conduci prin puterea exemplului, dacă vei avea astfel de atribuții, mai ales că mulți șefi din companiile românești înțeleg să conducă doar prezentându-se la serviciu.

MULTI-TASKING.

Deși nu este una dintre cele mai bune calitați pe care le poți avea, mai ales dacă nu te poți concentra pe mai multe activități, e bine să o dezvolți. Pentru orice provocare ce vine spre tine va trebui să o aștepți și să te pregătești pentru ea. Cu pregătirea ai câștigat deja jumătate de bătălie.

MINTE DESCHISĂ.

Această calitate este destul de strâns legată de flexibilitate și adaptabilitate. Fii deschis la a învăța lucruri noi și mai ales în a aborda altfel problemele care a apar. Există un singur scop, dar acesta poate fi atins printr-o infinitate de moduri. Faptul că vei colabora cât mai mult în găsirea soluțiilor arată că ești dispus să faci orice pentru a duce la bun sfârșit treaba.

OPTIMISM.

Acesta reprezintă nebunia de a insista că totul este bine atunci când, de fapt, nu este. Orice ai face, tu trebuie să fii cel care insuflă optimism. Nimic nu este mai atractiv și mai puternic  pentru cei din jur decât o persoană care este are o atitudine pozitivă. Dar vorbim de optimismul constructiv, nu de cel hippiot. Dacă simți că îți scade nivelul acestei calități gândește-te la joburile anterioare la proiecte pe care le-ai luat și le-ai dus la bun sfârșit în ciuda greutăților.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page