Sănătate — ianuarie 19, 2016 at 15:35

Ce alimente nu trebuie ținute la frigider

by

Depozitarea la rece este benefică în cazul multor alimente, pentru că le menține proaspete și le prelungește valabilitatea. Există însă și produse care, din diverse motive, nu este bines ă fie ținute la frigider.

alimente

Ceapa  

Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie și, din cauza umidității, începe să se mucegăiască, alterând gustul și altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit și la temperatura camerei, lucru valabil și în cazul usturoiului.

Cartofii  

Dacă ții cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma mai repede amidonul din ei în zahăr și le va schimba gustul și textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloși și vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegrește. Ține-i departe de lumină și la temperatură între 3 °C și 6 °C.

Pâinea  

La temperaturi scăzute, miezul și coaja pâinii se usucă, se întăresc și își pierd din prospețime. În plus, își schimbă gustul și mirosul. Se recomandă păstrarea ei într-o pânză curată sau în cutia specială de pâine.

Bananele  

Una dintre cele mai frecvente greșeli când vine vorba despre depozitatul alimentelor în frigider este păstrarea bananelor la rece, în ideea că rezistă mai mult. Din păcate, temperatura rece le înnegrește coaja, iar acestea capătă un aspect inestetic, de luat în seamă dacă ai musafiri și vrei să îi servești cu fructe.

BINE DE ȘTIUT

  1.  Cafeaua. Dacă o ții la temperaturi scăzute, asigură-te că o menții într-un recipient închis. În caz contrar, cafeaua absoarbe și alte mirosuri din frigider.
  2.  Păstrezi roșiile la rece, ca să-și păstreze fermitatea și prospețimea? Este o altă greșeală frecventă. Nu doar că roșiile vor fi moi și făinoase, când le scoți din frigider, dar uneori au și alt gust.
  3.  Ouăle se țin la temperatura camerei, în cutia în care au fost cumpărate. La rece, coaja ouălor tinde să absoarbă mirosurile celorlalte alimente.
  4.  Ciocolata. Sigur ai observat că ciocolata, dacă este ținută la frigider, capătă la exterior o pojghiță fină deschisă la culoare. Este grăsimea care se întărește și iese la suprafață. Nu prezintă niciun risc, nu este vorba despre mucegai, dar i se modifică gustul. Cel mai bine, păstrează ciocolata la temperatura camerei, în locuri ferite de lumină.

sursa clicksanatate

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page