De pe la noi, Editoriale — noiembrie 21, 2013 at 05:37

Cazul Călăraşi, Ciocoii noi

by

529943_495836197148709_502258730_nCa şi alte fapte cum ar fi  absorţia fondurilor europene, investiţiile  dezvoltarea, progresul, cazul Călăraşi este o luptă pentru acapararea de terenuri şi putere la care călărăşenii sunt excluşi.

Cu politicieni de împrumut, majoritatea parlamentarilor din judeţ nu au nimic comun cu judeţul acesta, cu aspiraţiile oamenilor, judeţul Călăraşi a devenit un caz. Un caz de luptă pentru putere şi mize care nu au nimic comun cu bunăstarea oamenilor  cu progresul.

Judeţul Călăraşi se feudalizează prin apariţia de ciocoi noi, puţini şi lacomi care folosesc principala resursă a judeţului, terenul agricol, numai pentru ei. În acest timp propietarii de terenuri ţăranii din satele judeţului “bătrâni şi goi şi fără adăpost” stau la mila celor care le-au furat pământul şi la mita electorală din patru în patru ani. Aceste fenomene împing judeţul  la sărăcie şi subdezvoltare.

Cel mai perfect dintre instrumentele slabe cu care cetăţeanul se poate apăra de lăcomia statului şi a noilor ciocoi este democraţia. Ea are drept scop ultim protecţia indivizilor şi a minorităţilor şi aplicarea legii. O logică banditească o transformă uneori în domnia majorităţii. Din interes electoral începe haiducia statului şi a haitelor de la putere. Hotărâri arbitrare ale birocraţilor şi politicienilor redistribuie ceea ce oamenii produc şi dreptatea.

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page