Politica, Politica naţională — august 28, 2014 at 13:00

Catastrofa execuției bugetare a Guvernului Ponta la 7 luni

by

Guvernul Ponta. Pe zi ce trece, și mai ineficient, și mai incapabil. Recesiunea tehnică este rezultatul proastei execuții bugetare. Economia țării se duce de râpă. Investițiile se reduc fulgerător, încasările se străduiesc să scoată capul la suprafață, iar sumele primite de la UE scad vertiginos. O țară fără investiții este ca o barcă fără vâsle. Cu o asemenea conducere, impactul cu iceberg-ul este inevitabil.

andreea-paul-vassFără investiții și fonduri europene, România nu-și poate permite măcar să se gândească la o creștere economică, care să dea șansa românului la o viață decentă. Execuția bugetară este doar vârful vizibil al iceberg-ului incompetenței socialiștilor. Din păcate, ceea ce nu putem vedea sunt tocmai sumele colosale care se dau pe semnătura ministrului Dragnea pentru a mitui aleșii locali (Tabel 1).

  1. Investițiile s-au redus cu peste 26% în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut. Este rezultatul instabilității politice și fricii investitorilor străini de a face un pas spre România. Instabilitatea climatului politic dictează sumele (ne)investite.
  2. Sumele primite de la UE sunt cu aproape 11% mai mici decât cele încasate în primele 7 luni ale anului trecut. Dovada incapacității Mafiei Ponta de a face utile sumele primite cu scopul de a accelera motorul României. Tot ceea ce face Ponta este să îl ambaleze cu minciuni și promisiuni rămase în aer până la calarea acestuia.
  3. Veniturile din impozitul pe salarii și venituri tot neperformante: au crescut cu doar 1,5% în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă a anului anterior. Un eșec declarat.
  4. Veniturile nefiscale au scăzut cu 3,4% în aceeași perioadă. Acestea sunt venituri care ar trebui să provină de la regiile publice, societățile naționale autonome, instituțiile publice, din amenzi și comisioane sau din valorificarea bunurilor confiscate.
  5. Veniturile din TVA sunt cu doar 2,2% mai mari decât anul trecut. Rușinos este că Guvernul nu reușește să capteze prin TVA la bugetul statului majorarea consumului, exact factorul care a condus la creșterea economică.
  6. Cheltuielile cu bunurile și serviciile au crescut cu 4%. Concret, au crescut achizițiile făcute de conducerea țării pe banii românilor. Cel mai probabil, bani folosiți pentru campania electorală. Îi puteți găsi în buzunarele politicienilor.
  7. Cheltuielile de personal au crescut cu 3,3% în primele 7 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut. Adică, ineficiența instituțiilor publice a crescut cu 3,3% în primele 7 luni din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut.

Execuția-bugetară-1-ianuarie-31-iulie-2014

Sursa: www.andreeapaul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page