Politica, Politica naţională — martie 30, 2014 at 23:53

Cătălin Predoiu: Crezul campaniei sale pentru Preşedinţie şi al proiectului său pentru o nouă Românie

by

Azi, 30 martie 2014 la Bucuresti, la lansarea listei de candidati PDL pentru alegerile europarlamentare, Catalin Predoiu a rostit crezul campaniei sale pentru Presedintie si al proiectului sau pentru o noua Romanie.

catalin predoiuIn prima parte a discursului sau, Catalin Predoiu a afirmat viziunea sa de dezvoltare a Romaniei in cadrul proiectului European, precum si importanta unei voci mai puternice a politicienilor si specialistilor  romani pe scena europeana. Proiectul European trebuie sa fie construit si impreuna cu Romania, si in interesul acesteia.

“In 25 mai dam o batalie pentru destinul Europei. Avem nevoie de victoria PDL și a Partidului Popular European pentru a dezvolta proiectul european. Politica de creștere economica, regandirea politicilor energetice, integrarea accelerata a Republicii Moldova în UE și reforma institutiilor europene pot fi obiective majore ale UE în perioada urmatoare.”

Domnia Sa a continuat:

“Daca vrem sa consolidam Proiectul Romania realizat la 1 decembrie 1918 trebuie sa consolidam Uniunea Europeana și sa jucam un rol important la Bruxelles. În acest moment, nu suntem influenti la nivele 2 și 3 de la Bruxelles și știm cat de mult conteaza acestea. Nu avem destui romani în aparatul birocratic al Bruxelles-ului. In anii care vin trebuie sa trimitem cat mai multi tineri la Bruxelles, in cabinetele europarlamentarilor, dar si in structurile Comisiei Europene. Sa mizam pe tanara generatie! Este vorba de Europa lor, Europa de maine!”

O reprezentare corecta a adevaratelor valori  ale Romaniei in Uniunea Europeana este esentiala pentru un statut demn in aceasta familie, pentru o recastigare a unei identitati nationale diluate de politicieni iresponsabili si corupti.
“Aceste alegeri europene ar putea fi primul pas catre o noua Romanie. O Romanie a valorilor autentice, o Romanie a mintilor luminate, dar și a inimilor deschise.”

In incheierea discursului sau, Catalin Predoiu a rostit Crezul proiectului sau pentru o noua Romanie, o Romanie a valorilor, a onestitatii si a responsabilitatii, o Romanie demna si credibila in exterior.
“Cred într-o Romanie în care Primul Ministru nu este plagiator. 
Cred într-o Romanie în care Șeful Senatului nu declara Departamentul de Stat al SUA drept inamic.
Cred într-o Romanie fara miniștri penali, ca cei trimiși de USL în Guvern, în drum spre penitenciar.
Cred într-o Romanie fara politicieni corupti.
Cred într-o Romanie fara injurii la televizor.
Cred într-o Romanie fara politicieni care sa certe poporul pentru ca nu-i merita.
Cred într-o Romanie cu școli adevarate și spitale sigure.
Cred într-o Romanie cu sportivi pe podium și artiști împliniti.
Cred într-o Romanie în care oamenii se saluta pe strada, chiar daca nu se cunosc.
Cred intr-o Romanie in care antreprenorii corecti nu sunt jecmaniti cu taxe și sufocati de mafie si coruptie.
Cred intr-o Romanie in care Justitia este nu numai aparata, ci si respectata.
Cred intr-o Romanie care ramane in tabara vestului si seamana cu vestul.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page