Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 6, 2016 at 18:15

Cătălin Iordache și Vasile Iliuță pun semințele progresului și dezvoltării rurale. Comuna Vîlcelele, model de bună practică pentru Sohatu

by

Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele este una dintre cele mai reuşite forme asociative în agricultură din România. La acest moment consorțiul lucrează și are în administrare 25000 ha în județul Călărași. Prin activitatea fermierilor, dezvoltarea economică și progresul în agricultură, în parteneriat cu autoritățile publice locale s-a dezvoltat, în timp, un model de bună practică pentru dezvoltare rurală durabilă, care constituie un exemplu atât pentru comunele din județul Călărași cât și la nivel național.

consortiu vilcelele007Dovada că acest Consorțiu de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele este un centru de interes și de putere economică şi financiară este faptul că, peste 80 de fermieri și agricultori din comuna Sohatu însoțiți de cel mai puternic fermier din zonă, ing. agronom Cătălin Iordache, au venit ieri, 5 mai 2016, pentru a face un schimb de experiență și a cunoaște mai bine, la fața locului, rezultatele și progresul care s-a înfăptuit la Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele, pe care să îl aplice în practică și la Sohatu.

Cătălin Iordache a declarat pentru Argument că în patru ani, cu sprijinul fondatorului și președintelui  Consorțiului de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele, deputatul Vasile Iliuță,  va face din comuna Sohatu cea mai importantă comună din punct de vedere al afacerilor agricole, al profitului și al nivelului de trai din zona metropolitană a Bucureștiului.

Vasile Iliuță și echipa lui, cei care au creat acest model real de dezvoltare rurală la Vîlcelele, au fost bucuroși să împărtășească din experiența lor, fermierilor și agricultorilor din comuna Sohatu. Și iată, că succesul poate fi contagios! Cătălin Iordache și Vasile Iliuță pun semințele progresului și dezvoltării rurale.

consortiu vilcelele036Pe parcursul zilei au fost vizitate fermele: Moldoveanu Constantin, Moldoveanu Elena, Iancu Alexandru, ferma Ildu care are 5000 ha și lucrează pământul din 6 localități- Claudiu Florian Iliuță, silozul, ferma zootehnică de vaci și porci a Dianei Valentina Iliuță. Fermierii și agricultorii din Sohatu au fost însoțiți pe toată durata vizitei de ing. Florinel Moldoveanu, Vasile Iliuță, Moldoveanu Constantin, Oroianu Gabriel, Ionel Tatu, Mitică Ivan.

consortiu vilcelele052Cătălin Iordache s-a angajat să transpună acest model de bună practică la Sohatu, iar numărul mare de oameni care l-au urmat, indică starea de lider  a lui Cătălin Iordache, capacitatea lui de a mobiliza oamenii în proiectele de dezvoltare rurală pe termen mediu și lung a comunei Sohatu.

Liliana Manea

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page