Politica, Politica locala — mai 5, 2016 at 23:30

CĂTĂLIN IORDACHE: ”Schimbă-și viitorul, fă-l mai bun!”

by

CĂTĂLIN IORDACHE va candida din partea PNL la alegerile locale din 5 iunie 2016, pentru funcția de primar a comunei Sohatu, județul Călărași. Este de profesie inginer agronom, fermier din 1996 și administrează în prezent 2900 ha teren agricol.  A intrat în politică și a decis să candideze la funcția de primar a Primăriei Sohatu, pentru că este un om pragmatic, un întreprinzător dinamic şi hotărât, obișnuit să-și asume răspunderi pentru că de 20 de ani își administrează afacerea proprie. Consideră că a venit timpul să pună umărul și să-și ajute comunitatea și să îmbunătățească viața comunei, contribuind la bunăstarea ei.

LAURENTIU IORDACHECĂTĂLIN IORDACHE are 41 de ani, este un familist convins și tatăl a doi copii. CĂTĂLIN IORDACHE nu numai că are grijă de viitorul familiei sale, ci în plus are grijă de alte 25 de familii ale angajaților săi permanenți. Pentru că de 20 de ani este prezent în comuna Sohatu și trăiește printre oamenii satului, clar cunoaște și majoritatea problemelor pe care le întâmpină concetățenii săi.

CĂTĂLIN IORDACHE este întreprinzător particular, are competență și experiență administrativă, este un om care întâmpină aceleași probleme cu ale concetățenilor săi, este un lider care are curajul să adune în jurul său și alți fermieri și agricultori pentru a le arăta că împreună pot realiza multe lucruri importante pentru ei și pentru comunitatea în care trăiesc și își desfășoară activitățile economice.

”Schimbă-și viitorul, fă-l mai bun!” CĂTĂLIN IORDACHE nu își dorește să schimbe doar viitorul său și al copiilor săi, ci îndeamnă toți locuitorii comunei Sohatu să vină alături de el, pentru a clădi împreună un viitor mai bun pentru ei toți. Mesajul lui CĂTĂLIN IORDACHE pentru concetățenii săi din comuna Sohatu, este acela de a avea încredere pentru că lucrurile viitoare se pot schimba în bine. Desigur, un singur om nu are puterea de a schimba singur destinele unei comunități, dar împreună cu comunitatea, se pot face multe lucruri în beneficiul creșterii calității vieții tuturor.

Din punctul său de vedere ca întreprinzător particular, CĂTĂLIN IORDACHE știe, a văzut, că sunt multe probleme de rezolvat, dar pentru eliminarea lor este nevoie de o viziune care să conțină soluții pe termen scurt, mediu și lung. Comuna Sohatu este la 40 de km de București are nevoie de o administrare modernă, profesionistă, de un primar sau de un candidat pentru această funcție care să vină cu o strategie, pe care să își fundamenteze deciziile și acțiunile.

CĂTĂLIN IORDACHE propune schimbarea viziunii primăriei privind dezvoltarea economico -socială și cultural-edilitară, care constituie premisa pentru programe și finanțări, și care va aduce suficiente fonduri pentru conceperea și dezvoltarea liniei accesării fondurilor europene, va asigura cofinanțarea proiectelor.

OBIECTIVELE principale pe care CĂTĂLIN IORDACHE și le fixează și le propune concetățenlor săi pentru comuna Sohatu sunt următoarele:

 • Dezvoltarea economiei locale
 • Dezvoltarea infrastructurii de bază
 • Accesul neîngrădit al populației și al comunității de afaceri la infrastructură
 • Creșterea standardului de viață, reducerea sărăciei
 • Îmbunătățirea accesului la serviciile medicale, educaționale, sociale și culturale
 1. ECONOMIE
 • Dezvoltarea economiei locale și a infrastructurii de bază
 • Crearea cadrului necesar dezvoltării activităților economice presupune, în primul rând încercarea de asociere a tuturor fermierilor mici sau mari din Sohatu sub o singură umbrelă unică prin crearea ”Consorțiului de dezvoltare rurală Sohatu”, după modelul de succes din comuna Vîlcelele, județul Călărași. Toate formele de sprijin viitoare pentru agricultură vor veni în primul rând pentru sprijinirea acestui consorțiu, iar proiectele europene vor fi accesate și se vor califica numai dacă fermierii sunt uniți sub această formă.

Oportunitățile care vin în sprijinul creării Consorțiului de dezvoltare rurală Sohatu sunt:

 • Cadrul legal actual favorabil
 • Creșterea asistenței financiare din partea UE prin fondurile structurale
 • Diversificarea programelor naționale de sprijin pentru IMM-uri
 • Posibilitatea accesării creditelor cu dobânda subvenționată pentru crearea de noi locuri de muncă
 • Posibilități de finanțare prin fondurile structurale;
 • Politici de stimulare a angajărilor din rândul categoriilor sociale vulnerabile (femei, rromi, șomeri peste 45 de ani, șomeri pe termen lung, absolvenți, persoane cu handicap, foști delincvenți)

Pentru că vin din sectorul privat mi se pare esențial faptul de a sprijini întreprinzătorii să-și dezvolte afacerile pentru a crea locuri de muncă și a contribui cu impozite la formarea bugetului.

 1. INFRASTRUCTURA
 • Asfaltarea drumului Cucuieți – Progresu (DJ 301). Prin modernizarea acestui drum distanța pânp la linia de centura a Bucureștiului ar fi de numai 25 km
 • Continuarea și finalizarea rețelei de apă la Sohatu
 • Asfaltare drumuri în Sohatu și Progresu
 • Amenajarea de trotuare

III. EDUCAȚIE

 • Modernizarea școlii din Progresu prin introducerea încălzirii centralizate și construirea de toalete în interiorul școlii
 • Construire terenuri de sport pentru elevii școlilor din Sohatu și Progresu
 • Asigurarea transportului școlar pentru elevi
 1. SOCIAL

Primăria trebuie să aibă în vedere satisfacerea nevoilor social-culturale și sportive și să aibă ca scop asigurarea echilibrului social și creșterea nivelului de trai a locuitorilor comunei. În primul rând, am identificat o parte din problemele comunității în acest moment și anume: puterea financiară scăzută a populației, scăderea numărului populației tinere care se stabilește la sat, excluziunea socială, absența activității societății civile și neglijența față de persoanele vulnerabile și cu dizabilități.

 • Acordarea de teren din intravilanul comunei pentru construcția de case pentru tinerii căsătoriți înseamnă creșterea numărului tinerilor care aleg să înceapă o nouă viață în mediul rural este una din prioritățile programului meu. Crearea unor condiții de trai decente pentru tineri și îmbunătățirea condițiilor de trai ale tuturor locuitorilor comunei va asigura viitorul comunei pe termen nelimitat.
 • Modernizarea căminelor culturale și transformarea lor în locuri de recreere pentru tinerii din comună si nu numai.
 • Modernizarea bisericii din Sohatu
 • Construirea unei săli de sport la Sohatu
 • Modernizarea sălii de sport la Progresu
 • Înființarea și finanțarea unei echipe de fotbal a comunei unde să performeze tineri din comună este un alt punct important al programului meu, pentru că sportul dezvoltă mintea și protejează sănătatea tinerilor
 • Asigurarea protecției sociale a persoanelor vulnerabile și a celor cu dizabilități
 1. ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ

CĂTĂLIN IORDACHE își propune întărirea rolului primăriei ca centru de comunicare şi informare în sprijinul promovării programelor economice, sociale şi culturale, prin comunicare bidirecțională cetățean – funcționar public. Transparență înseamnă și accesul la informații aleșii locali, dezbaterile și hotărârile consiliului comunal, al comisiilor primăriei, a tuturor contractelor în curs de desfășurare, al capitolelor de buget ale primăriei, publicarea, mediatizarea și transparența licitațiilor publice, cu termene suficiente pentru o participare reală.

 • Transparenţă la toate nivelurile, începând cu propria campanie electorală
 • Înlocuirea treptată a actualului sistem cu unul care să elimine orice posibilitate de intervenție a corupţiei, o administrare corectă şi mai ales eficientă, în slujba cetăţenilor
 • Iniţierea unui dialog constructiv cu consilierii locali, care să nu fie tributar intereselor politice, ci spre interesele cetăţenilor

Toate aceste proiecte pe care le-a menționat se pot realiza prin depunerea de proiecte pentru fiecare domeniu de finanțare. Banii europeni vor constitui surse de dezvoltare pentru: locuri de muncă, educație, sănătate, apă, curățenie, infrastructură, cultură și economie.

Sunt multe de făcut pentru un singur om, dar un primar bun cu o echipă bună, cu o experiență de 20 de ani în administrare și antreprenoriat, dar mai ales cu ajutorul fermierilor mici și al cetățenilor din comuna Sohatu, poate să asigure rezolvarea tuturor problemelor comunității.

CĂTĂLIN IORDACHE cheamă toți întreprinzătorii privați și toți locuitorii comunei să constituie o echipă pregătită pentru gestionarea interesului comun. El și echipa sa de la PNL Sohatu, nu doar promit, ci chiar sunt aproape de oameni şi de problemele lor.

CĂTĂLIN IORDACHE: ”Schimbă-și viitorul, fă-l mai bun!”

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page