Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
De pe la noi, Editoriale — September 23, 2018 at 17:54

Cât de jos a dus drăgulin sărbătoarea orașului…și orașul Călărași!!!???… Să știm acum la ceas aniversar!

by

O mare debandadă,un dezastru ,un nou kitch , o nouă improvizație mai ceva decât în târgul anual : Sarbătoarea orașului.Un oraș la fel de prăfuit și de cenușiu cum îl știm și în care comercianții închid seara luminile vitrinelor pentru a mai salva din rentabilitatea și așa chinuită de o cerere foarte mică. Un oraș subdezvoltat și deconectat de la tendințele progresului și dezvoltării subordonat ignoranței și aroganței lui drăgulin,care încă mai domină consiliul municipal.

Să știm acum la ceas aniversar!

Un oraș pe care drăgulin nu a reușit  să-l schimbe în ciuda enormei  risipe de energie și de bani pentru  propagandă și planșe colorate în care ne arată ce vrea el să facă  și nu începe și nu terminiă nimic,orașul a rămas la fel: Călărași ,Călărași mai mult praf decât oraș…

Un oraș în care afecerile se închid una după alta și în care cele mai rentabile sunt  farmaciile,pompele funebre,jocurile de noroc și magazinele de  amanet,   în care numărul populației scade an de an.

Ce ne spune asta?  Că populația este din ce în ce mai bolnavă rentabilizând farmaciile și pompele funebre,că este din ce în ce mai săracă câutând scăparea în jocurile de noroc ,apelând la amanet sau plecând  în alte orașe din țară sau străinătate.

Oamenii stau unde trăiesc bine,unde se simt bine.Dacă călărășenii pleacă din oraș  care este concluzia!!!???

Un oraș con­dus la ruină de medi­oc­ri­tatea igno­rantă și super­fi­cial­i­tatea, de îngamfarea obraznică, de nepri­ceperea unor politiceni semi­docți și lip­siți de maturitate,a unor funcționari în administrația orașlui pe  care drăgulin i-a strâns în jurul lui și care are nucleul dur format din cel mai important clan de cumetrii administrative strâns în jurul lui .  Îl vom demantela arătând legăturile lor,cetățenilor.

Să știm acum la ceas aniversar!

În orașul unde Drăgulin este primar realizarea unor construcții publice durează în medie 30 de ani.

Una dintre caracteristicile dominante ale spațiului public din Călărași sub conducerea lui drăgulin ,reluăm și subliniem cu ocazia  „sărbătorilor orașulu”, sunt  lucrările deschise și neterminate,(unele care trenează de ani și ani)  lucrări care nu sunt închise conform legii și normelor tehnologice, lucrări care nu se execută conform devizelor și sumelor plătite …nerespectarea autorizațiilor de construcție și a certificatelor de urbanism,indisciplina de pe șantierele de construcții și în construcțiile publice,depozitarea a tot felul de materiale de construcții pe spațiul public și a deșeurilor din construcții,dar ce e cel mai grav o dezordine și un bun plac generalizat nesancționate de angajații primăriei și ai organelor abilitate.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

După ce au distrus orașul Drăgulin și Neagu Cezar prin neaplicarea exigențelor legale și tehnice de recepționare a lucrărilor CL 8 (și aici mă refer numai ce se vede în oraș cu ochiul liber…ce o mai fi dacă cineva se uită mai atent!!!???) , după ce costul lucrărilor a fost depășit cu aproape 2 mil de euro  și după ce le-au acoperit prin mărirea capitalului social!!!???  Ecoaqua sub conducerea lui Neagu Cezar bulversează aproape zilnic orașul cu lucrări de intervenții și de reparații  la investiții de aproape 10 milioane de euro, lucrări de proastă calitate… și trimite pe teren destui Doreii care distrug orașul.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Un oraș care tot timpul este în șantier unde se începe dar nu se termină nimic,în care clădirea

O neglijență  criminală și indolență a ucis centru civic al orașului,locul multor amintiri frumoase ale călărășenilor…

Municipiul  Călărași este singurul oraș  reședință de județ care nu are un centru civic, rod al incompetenței,dezinteresului și  habarnismului din administrația  publică locală,sub conducerea lui Drăgulin.

O neglijență criminală,dezinteresul și incompetența administrațiilor publice de la revoluție pînă în prezent ,lipsa investițiilor publice,lipsa dotărilor urbane,lipsa unei viziuni cu privire la dezvoltarea și progresul orașului, aroganța și ignoranța autorităților în raport cu nevoile reale și propunerile cetățenilor,lipsa dotărilor cu instituții și activități de interes public și prietenoase cu cetățenii au pustiit centru civic

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Orașul sub conducerea lui drăgulin este orașul în care pirul iese prin asfalt și beton,bălăriile sunt prezente la tot pasul,domnește mizeria și haosul și în care gazonul lipsește,frumosul lipsește.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Administrația lui drăgulin nu răspunde  de ce cele trei stăzi principale  București,Grivița, Rpublicii,sunt cele mai distruse ,de ce se lucrează mai mult la periferii  și nu se modernizează aceste străzi, cele mai circulate. Ciudate priorități în ciuda faptului că cetățenii cer de la începutul mandatului său repararea cu prioritate a celor trei străzi.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Administrația lui drăgulin nu poate  răspunde  de ce managementul și colectarea selectivă a gunoiului este la pământ ,numai 3% din gunoi se colectează selectiv,când normele europene și de bun simț cer alte  cifre și alte realității. Salubrizarea orașului este responsabilitatea primăriei nu a operatorilor de strângere a gunoiului.Informarea și educarea populației ,infrastructura și repectarea legii  sunt în sarcina lui drăgulin și a serciilor primăriei. De ce nu face  și nu aplică legea drăgulin?

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Călărași este un oraș care sub conducerea lui drăgulin are un transport local care a rămas în aantichitate și pe care primarul nu a rezolvat-o în șase ani de mandat.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Un oraș în care prin politica pe care a dus-o Drăgulin a valorizat periferiile în ciuda centrului și  grupurile ușor manevrabile în ciuda  oamenilor de afaceri și elitelor .

Un oraș în care retorica populistă  a stins orice dorință de progres și civilizație.

Cât de jos adus drăgulin sărbătoarea orașului…înconjurat de câțiva  acoliți

Se vede în aparițiile publice în aceste zile ale lui drăgulin. Se vede cât este de singur… Oameni aduși cu arcanul, funcționari ai primăriei și profesori din școli…ca să umple sala de festivități.

Nici o oficialitate, nici un parlamentar,nici un politician mai răsărit.  Filipescu senator și Vasile Iliuță președinte consiliului județean colegi de partid și teoretic sub autoritatea lui drăgulin nici nu se mai obosesc să păstreze aparențele.drăgulin a  crezut că poate să joace cu ei și a căzut între cai, s-a crezut mai deștept ca Machiavelli. Politicienii  PSD și cetățenii PSD nu sunt cetățeni ai orașului.A făcut ceva drăgulin să-i implice?

 

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Drăgulin primarul orașului Călărași și președintele PNL a scăpat orașul și partidul din mână și își arată mușchii la tot felul de venetici aduși să cheltuie banii orașului de sărbătoarea orașului în care călărășenii lipsesc.

A adus „comercianți”, „artiști”, „cetățeni de onoare”,marinari, „skandemberiști” , „scamatori” s.a.m.d. pe care i-a împănat cu acoliții lui și a făcut după mintea lor un bâlci kitchios, care nu  are nimic cu Călărașiul,cu valorile,identitatea și particularitatea lui, după care sunt nostalgici toți locuitorii.

 

Să știm acum la ceas aniversar!

Cât de jos a dus drăgulin sărbătoarea orașului…și orașul Călărași?

Dumneavostă răspundeți și apreciați!

Dar cel mai grav este că drăgulin și acoliții lui au o ură viscerală față de mediul de afaceri  local,un dispreț și o superioritate, care nu se bazează decît pe aroganța și ignoranța lor…Nu există nici o politică publică care să vizeze mediul de afaceri și intreprinzătorii. Numai  o obedineță cleioasă și un pupincurism grețos a celor abonați cu firmele lor la bugetul primăriei…Partea cea mai activă,cea mai importantă a comunității în procesul dezvoltării și progresului este umilită și marginalizată .

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Și încă ceva:  Cum pot organele statului,cele abilitate să vegheze la sănătatea publică să autorizeze improvizațiile insalubre și infecte care pun grav în pericol sănătatea populației!!!???

Această  politică iresponsabilă față de cetățeni și mediul de afaceri ,local creează o gravă problemă de discriminare pozitivă pentru orice veneticc, în dauna călărășenilor și a mediului de afaecri local.

Să știm acum la ceas aniversar!

 

Bălașa Nelu

 Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași

 

 

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.