De prin lume adunate — aprilie 14, 2016 at 22:34

Cât câștigă cea mai puternică femeie din România, Codruța Kövesi

by

Considerată cea mai puternică femeie din România, clasată de revista Forbes pe primul loc în Top 50 femei influente din România şi supranumită „spaima corupţilor”, Laura Codruța Kövesi nu are, aşa cum s-ar putea presupune, un venit exorbitant, ci trăieşte dintr-un salariu decent în raport cu importanţa misiunii pe care o are.

kovesiConform declarației de avere, Laura Codruța Kövesi trăiește doar din salariul de procuror șef al DNA. În 2015, acest salariu a fost de aproximativ 13.000 de lei pe lună.  Mai exact, conform declarației de avere, 147.012 lei pe an.

Mai mult, potrivit wowbiz.ro, femeia care-i face pe politiceni să tremure nu este bogată. Conform celei mai recente declaraţii de avere, Kövesi locuiește într-un apartament cu două camere din București, pe care l-a cumpărat în 2007, prin credit ipotecar. Nu are alte proprietăți și nici automobil, preferând să meargă cu șofer și mașină de serviciu.

Laura Codruța Kövesi este actualul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), poziție pe care o deține din 2013. Înainte de această funcție, Kövesi a fost Procuror General al României pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr Procuror General din istoria României. Ea este, de asemenea, singurul funcționar public care a deținut funcția de Procuror General pe toată durata mandatului său.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page