Mâncare şi Băutură — mai 2, 2013 at 16:13

Castraveţi umpluţi…

by

Castraveti umplutiIngrediente:

  • 4 castraveţi
  • 150 gr de brânzică proaspată de capră
  • Ceapă verde
  • Piper roz
  • ½ linguriţă de boia iute
  • Ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amestecaţi rapid brânza de capră până obţineţi o pastă, pe care o puneţi mai apoi într-un castron şi se amestecă cu 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.

Se spală castraveţii, curăţaţi-i şi eliminaţi coaja cu un cuţit de legume, având grijă să obţineţi un model pe partea exterioară … o fâşie îngustă de verde mai intens şi una verde pal, astfel încât să se obţină un efect decorativ.

Castraveţii se taie în bucăţi de 5-6 cm şi se scobesc cu ajutorul unei linguriţe.

Se umple fiecare triunchi de castravete cu cremă de brânză de capră şi se garniseşte cu boia de ardei pe de o parte… şi cu ceapă verde mărunţită foarte fin şi amestecată cu piper roz macinat grosolan. Deasemenea cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie se taie câteva frunze de ceapă verde pe lung, pentru a le utiliza ca efect decorativ pentru farfurie.

Păstraţi preparatul la rece până montaţi farfuriile pentru a servi.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.