Evenimente, Ultimile Știri — iunie 18, 2013 at 08:45

Câştigătorii competiţiei profesionale ale pompierilor civili

by

LOGO-ISU

DSC_0298În data de 15 iunie a.c., s-a desfăşurat, în incinta stadionului municipal din Călăraşi, etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Concursul cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale din judeţ

Întrecerea constă în trei probe: „Pista de îndemânare şi viteză”; „Dispozitivul de intervenţie” şi „Ştafeta 4 x 100 metri”.

Acest tip de competiţii urmăreşte: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă; evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie şi popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

La această etapă vor participat şase servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă din judeţul Călăraşi.

DSC_0081

Competiţia a fost organizată, ca în fiecare an, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Călăraşi.

În urma desfăşurării probelor concursurilor profesionale ale pompierilor civili, clasamentul a arătat astfel: la categoria Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.P.S.U. al societăţii comerciale Saint Gobain Glass; locul II – S.P.S.U. al societăţii comerciale COMCEH şi locul III – S.P.S.U. al societăţii comerciale CATEX; iar la categoria Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă: locul I – S.V.S.U. al comunei Gurbăneşti; locul II S.V.S.U. al comunei Independenţa şi locul III – S.V.S.U. al comunei Ştefan cel Mare.

DSC_0068

Câştigătorii au fost recompensaţi, în urma prestaţiilor din competiţie, cu diplome, cupe, medalii şi premii în bani.

Cei care au ocupat locul întâi au ocazia să reprezinte judeţul la faza interjudeţeană, care se va desfăşura pe parcursul lunii iulie

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plt. maj. Tătăranu Ştefan-Ovidi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page