Mâncare şi Băutură — decembrie 2, 2013 at 11:21

Cartofi înfăşuraţi în bacon cu sos picant de smântână

by

Ingrediente(36 buc):
½ kg Cartofi mici sau mijlocii rosii
Sare, piper
Rozmarin proaspăt tocat
Ulei de măsline
½ kg bacon
1 ceasca smântană
Sos picant
Cuptorul preîncălzit la 200° C.

Cartofi înfăşuraţi în bacon cu sos picant de smântână

Mod de preparare:

Se spală şi se usucă cartofii. Se taie în bucăţi 2,5-3 cm, încercând să păstraţi aproximativ aceeaşi dimensiune chiar dacă acestea nu au aceeaşi formă exactă. Puneţi cartofii într-o oală de dimensiune medie, se acoperă cu apă rece şi se fierb. Nu uitaţi să puineţi în apa de fiert 2 linguriţe de sare. Odată ce apa începe să fiarbă, mai lăsaţi cartofii pentru 3-4 minute până când puteţi înfige o furculiţă în ei fără a întâmpina rezistenţă. Vrem cartofii să fie aproape fierţi, astfel încât să nu se sfărâme în timpul următorilor paşi.

Se scurg cartofii şi se pun într-un castron mare. Se adaugă rozmarin, ulei de masline, 1/2 linguriţă de sare, un praf de piper şi se amestecă până când cartofii sunt acoperiţi uniform.

Se taie fâşiile de slănină în treimi. Se înfăşoară fiecare bucată de cartofi într-o bucată de slănină, care se fixează cu o scobitoare. Puneţi cartofii pe o tavă de copt căptuşită cu hârtie pergament sau folie de aluminiu.  Gătiţi cartofi pentru 15 minute, apoi întoarceţi fiecare bucată. Coaceţi pentru alte 15-20 de minute, până când bacon este rumenit şi crocant, atât cât vă place.

Pentru sos, se amestecă smântâna şi sosul picant într-un bol mic. Se condimentează cu sare şi piper. Puneţi cartofii pe un platou şi se pot servi alături de sos.

Poftă mare!

L.M.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page