Mâncare şi Băutură — decembrie 10, 2015 at 14:55

Cartofi cu nuci

by

Cartofi cu nuci este o rețetă care se poate pregăti rapid, care are o aromă intensă şi rafinată, o garnitură foarte gustoasă care poate acompania orice tip de carne.

Ingrediente – pentru 4 persoane:

  • 800 g di cartofi
  • un sfert de ceapă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 4 buc miez de nucă
  • 2 crenguțe de pătrunjel
  • Sare

Cartofi cu nuciMod de preparare:

Sbucciate le patate e tagliatele a spicchi, tritate la cipolla e soffriggetela 5 minuti a fuoco molto basso nell’olio e nel burro. Mettete le patate, insaporite di sale, mescolatele con un cucchiaio di legno e cuocetele a tegame coperto per 20 minuti.
Tritate grossolanamente i gherigli di noce; lavate, asciugate e tritate le foglie di prezzemolo, poi mettete le patate in un piatto di portata cospargendole con il trito di noci e prezzemolo e servitele.

Curăţaţi cartofii şi tăiați-i în bucăți, apoi se taie ceapa și se sotează 5 minute la foc foarte mic în unt şi ulei. Puneți cartofii peste ceapă, se condimentează cu sare, se amestecă cu o lingura de lemn şi se coace un capac deasupra pentru 20 de minute.

Tocați grosolan nucile și aruncați-le în tigaie peste cartofi. Pătrunjelul se spală, se usucă şi se taie foarte fin. Se scot cartofii intr-o farfurie, se presară cu pătrunjel şi se servesc. Mai uțor de atât nici că se poate și veți avea o garnitură deosebită.

Să aveți poftă!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page