Mâncare şi Băutură — aprilie 12, 2014 at 12:30

Carnea marinată cu bere este mai sănătoasă!

by

De regula, consumam carne si bere separat. Dar de ce sa nu le combinam, mai ales cand vine vorba de gratar? Un nou studiu facut de Societatea Americana de Chimie spune ca daca marinam carnea cu bere este posibil sa o facem mai sanatoasa!

bereIn mancarurile gatite la temperaturi foarte ridica apar in concentratii mari anumiti compusi, numiti hidrocarboni aromatici policiclici. Studiile din trecut au aratat ca acesti compusi au o oarecare legatura cu cancerul colorectal, dar si ca marinatele de bere sau de vin pot reduce nivelul acestor compusi in carne. Astfel, s-a trecut la un nou studiu.

Timp de patru ore, cercetatorii au marinat fripturi de porc cumparate de la supermarketuri in trei tipuri de bere: blonda, neagra si fara alcool. Rezultatul: berea neagra a redus numarul compusilor cu 68 la suta, cea blonda, cu 36,5, iar cea fara alcool, cu 25.

Cercetatorii nu sunt siguri de ce berea neagra face carnea mai sanatoasa pentru consum, dar cred ca antioxidantii pe care ii contine pot juca un rol descisiv. Asadar, pana la alte studii, ar fi bine sa optati pentru o marinata din bere neagra la urmatorul gratar! Pofta buna!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page