De pe la noi, Editoriale — octombrie 6, 2016 at 19:15

Care este prețul voluntariatului la Consiliul Județean pentru Simona Vlădică, Nicolae Dragu și Bogdan Militaru??? Îl întrebăm pe președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță

by

d

În România, Legea nr.339 din 17 iulie 2006 dă următoarea definiție:

“Voluntariatul este activitatea de interes public desfașurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistență și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.”

Voluntariatul ca expresie a altruismului şi a solidarităţii, ca mijloc de consolidare a legăturilor de convieţuire, de respect şi de ajutor reciproc.

Voluntariatul izvorăște din nevoia de toleranţă, dăruire, generozitate și este o acţiune dezinteresată  pentru acele opere pe care le considerăm juste şi necesare.

Voluntariatul înseamnă să oferim cu voinţă, cu generozitate şi cu dragoste acele lucruri care lipsesc.

Să fii voluntar înseamnă să oferi timpul, energia si abilitățile tale unei organizații caritabile, fără a avea așteptări financiare. 

La Călărași, i-a pălit voluntariatul pentru Consiliul Județean. Voluntariatul, ca valoare și practică socială a fost până acum apanajul tinerilor și oamenilor la început de carieră. La Călărași, pe oameni care au mușcat vârtos din carieră i-a pălit voluntariatul. Pe unii, de la mare distanță.

Cel puțin trei persoane și-au oferit serviciile voluntar pentru președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță: Simona Vlădică- Consilier al Președintelui pe probleme de Comunicare și Imagine din București,  soția directorului medical de la spitalul județean, Nicolae Dragu-consilier pe probleme de administrație și  Bogdan Militaru, din București-Fundulea (nu ne este clar), consilier pe problememe  de sănătate… oare ce îi motivează?… că nici cetățenii acestui oraș, deși Dunărea e aproape, nu sunt veniți cu pluta pe canalul Siderurgic…

Angajații Spitalului Județean de Urgență  Călărași vorbesc mai în șoaptă, mai cu voce tare prin diferite locuri din instituție, cum că asistentele sunt obligate să facă exerciții de ”dicție” și să învețe să poarte cu bolnavii de 1 miliard și 500 de milioane cu o firmă de pregătire, pentru care se pare că firma Simonei Vlădică taie facturi. Nu știm dacă este așa. Îl întrebăm pe președintele Consiliului Județean Vasile Iliuță: Oare asta să fie prețul voluntariatului!!!??? Se pare că este o inovație foarte interesantă în ceea ce privește administrația publică la Călărași.

…și asta în condițiile în care bolnavii sunt hrăniți cu 7 lei trei mese pe zi. Cum au aceste mese, cu 7 lei, valorile nutriționale necesare și cum avizează nutriționiștii spitalului aceste mese ? Poate ne răspunde  managerul Camelia Ghiveciu.

Ce-i motivează pe ei, ce-i mână pe ei în luptă și pentru ce? Ce fac acești consilieri? Și oare nu intră în conflict frontal cu legea pentru ceea ce fac? De ce își lasă ei baltă treburile și prioritățile și alocă bani și alte resurse pentru Consiliul Județean ?

Și cum își bagă ei nasul în treburile instituțiilor?… le permite legea lor și celor care îi creditează și le conferă autoritate!!!???

Nouă ni se par ciudate combinațiile, dacă nu chiar suspecte…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page