De pe la noi, Editoriale — decembrie 21, 2013 at 10:15

În cărămidari,dacă nu ai măgar,nu exişti… Cutremurătoare realitate, înspăimântătoare indolenţă

by

 

Photo0557 Am fost acum câteva zile în cartierul cărămidari. Cutremurătoare realitate, înspăimântătoare indolenţă.Oameni trăiesc în acest cartier al municipiului Călăraşi,în mileniul trei,în condiţii care se apropie de sălbăticie.

Ţările dezvoltate şi-au dat seama că din asemenea cartiere  provin infractorii care ucid salbatic,violează, jefuiesc,fură şi se preocupă pentru umanizarea condiţiilor lor de viaţă.Se pare şi că la Călăraşi majoritatea infractorilor provin din astfel de cartiere.

În cărămidari oamenii trăiesc în condiţii mizere,insalubre şi neigienice. Realitatea este că acei oameni trăiesc în condiţii înfiorătoare, inumane şi nepermise, iar statul român în in general pare şi municipiul Călăraşi, şi pe buna dreptate, un tinut dominat de barbari, dacă acei oameni şi copii sunt astfel condamnaţi să supravieţuiască.

Inuman, scandalos, lipsit de orice decenţă moralăşi legală 

Am intrat acolo cu groaza în suflet şi nu am reuşit să scap de obsesia ideii că nu se poate aşa ceva.. de mirosul Slabi, înfometaţi, oamenii şi copii supravieţuiesc în condiţii ce sfideză price urmă de bun simţ şi omenie. Concetăţenii noştri din Cărămidari îşi duc zilele fără absolut nici o persepctivă, fără nici un viitor, fără nimic! Lângă noi,chiar lângă noi trăieşte o lume flămândă, dezbrăcată.

Sursa principală de supravieţuire?…   adunatul din gunoaiele municipiului. Dar pentru asta trebuie să ai mijloc de transport Dar de unde bani?… şi atunci măgarul este vital…

 În cărămidari,dacă nu ai măgar nu exişti

Photo0393

Dacă compasiunea , mila solidaritatea,responsabiltatea  şi omenia nu ne mişcă, măcar frica că mâine, o persoană  provenită din acest cartier , ar putea atenta la integritatea,bunurile,liniştea şi viaţa fiecăruia dintre noi…

De azi fiecare dintre noi ar trebui să ne gândim bine,dar mai ales să facem ceva pentru oamenii aceştia…cât de puţin…

Este însă o problemă majoră a  autorităţilor locale. Puterea şi banul sunt în mâinile autorităţilor locale! Această problemă se rezolvă cu un set de politici publice  bine gândite .

Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page