Mâncare şi Băutură — martie 20, 2013 at 18:43

Căpşuni umplute cu frişcă

by

Nu mai e nevoie să-ţi spunem că frişca merg de minune împreună, mai ales într-un decor romantic.

capsuni-umplute cu friscaIngrediente:
* 16-18 căpşuni mari;
* 1/3 cană de brânză mascarpone;
* 1/3 cană (80 ml) de smântână groasă;
* 2-3 linguri (24-36 gr) de zahăr;
* ½ linguriţă de esenţă de vanilie.

Mod de preparare:

1. Mai întâi se pregătesc căpşunile: se îndepărtează frunzuliţele şi codiţa (pentru a sta drept pe platou) şi se taie fructul în formă de „X”, începând de la vârf şi până aproape de bază. Ideea este să se formeze 4 „petale” pentru fiecare căpşună, care se desfac delicat (atenţie să nu se rupă!). Fructele astfel pregătite se aşează deoparte, pentru a se prepara frişca.
2. Brânza mascarpone se bate cu smântâna până se obţine o frişca groasă, după care se adaugă zahărul şi esenţa de vanilie, amestecând continuu.
3. Crema de brânză cu frişcă se toarnă într-un sac de ornat, la care s-a fixat un vârf mare în formă de stea deschisă, şi se umplu căpşunile. Desertul se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.