Politica, Politica naţională — martie 23, 2014 at 15:59

Candidatul la Presedintie Catalin Predoiu aduna mii de sustinatori ai viziunii sale pentru o Romanie mai puternica

by

La adunarea PDL ce a avut loc la Cluj, candidatul la Presedintie Catalin Predoiu a atacat coruptia, incompetenta si abuzurile din politica actuala si si-a expus viziunea referitoare la o politica de crestere pentru un viitor mai bun al Romaniei.

Catalin_PredoiuCluj, 22 martie 2014 – Candidatul la Presedintie Catalin Predoiu a adunat astazi la Cluj peste 20.000 de membri si sustinatori PDL. Evenimentul a avut ca scop lansarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare europene ale Partidului Democrat Liberal.

Catalin Predoiu, fost Ministru al Justitiei in perioada 2008 – 2012, actualmente Prim Vicepresedinte PDL si candidatul acestei formatiuni politice la Presedintie, a atacat ferm coruptia, abuzurile si incompetenta guvernarilor actuale si precedente.
Domnia Sa a spus: “Avem in fata o noua batalie. In fata noastra, avem PSD-ul, aliatii sai, Victor Ponta – corupt, abuziv, incompetent! Avem apoi aventurierul Antonescu – corupt, abuziv, incompetent. … Si mai sunt si altii…  Sunt toti la fel, desi culorile lor sunt diferite!”

In locul acestora, dl. Predoiu propune un alt fel de politica, una care se concentreaza pe competenta in actul de guvernare si pe prosperitate economica atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung pentru romani. „Cum ii putem invinge? Propunand romanilor ceva diferit. Propunand romanilor o politica a cresterii economice, un politican competent si patriot, un partid institutionalizat, integru si curajos. Vrem crestere economica si bunastare pentru romani. Politica de austeritate aduce stangnare economica si inegalitati sociale. Chiar FMI a constatat ca austeritatea dezavantajeaza pe cei cu venituri modeste. Vrem taxe mai puţine, TVA drastic diminuat, investitii directe şi fonduri europene, locuri de munca şi parteneriate cu antreprenorii romani si sindicatele.”
Domnia Sa a continuat:
“Politica de crestere economica va face Romania puternica pentru noi si copii nostri. 
Pregatim o guvernare competenta. Vom stopa furtul propriei noastre tari!”

Catalin Predoiu a subliniat necesitatea de a lupta cu tarie si cu incredere pentru victoria in alegerile prezidentiale pentru ca aceasta viziune sa poata fi transformata in realitate.

Catalin_Predoiu_cu_alegatorii „Cum vom putea noi transforma toate acestea in realitate? Intr-un singur mod: prin victorie in alegerile din 2014 si apoi 2016! 
Au aparut steaguri nou-noute care isi propun acelasi lucru. Steagurile pe care le vad aici sunt incercate, arse de soarele verilor cu referendum de suspendare si brazdate de semnele bataliilor trecute. 
Ridicati steagurile noastre! Suntem gata sa le aparam?
Va chem la randul meu la bataliile anului 2014! Suntem gata sa luptam impreuna?”

In ceea ce priveste politica externa a Romaniei si statutul acesteia in contextul politic european, Dl. Predoiu a subliniat necesitatea recastigarii unei pozitii demne in Uniunea Europeana precum si o sustinere mai puternica a Republicii Moldova.

“Vom face din Romania o tara influenta. Suntem marginali în Europa si nu doar geografic. Sa devenim influenti in Europa, ca sa ne putem ajuta fratii de peste Prut. Republica Moldova in UE este acum obiectivul nostru major de politica externa.”

Dl. Predoiu si-a incheiat discursul adresandu-le un apel tuturor romanilor, nu doar membrilor si sustinatorilor PDL, sa i se alature in lupta aceasta pentru constructia unei Romanii mai bune si mai puternice, fara coruptie, abuzuri si incompetenta in guvernare.

„Avem nevoie si de dumneavoastra, cei care ne priviti acum de acasa, pentru a construi din nou o viata buna pentru romani, intr-o tara puternica si mare!
Noi vom invinge, pentru ca nu luptam pentru noi, luptam pentru Romania Europeana!
Victorie pentru Romania! Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page