Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — noiembrie 7, 2013 at 15:12

Cand se simt femeile mai frumoase ca oricand…

by

womanUn studiu realizat de o firma de cosmetice a urmarit sa afle cateva lucruri despre modul in care femeile se vad pe ele insele – de exemplu, la ce varsta simt ca arata cel mai bine si de ce, sau in ce zi a saptamanii se simt mai frumoase.

29 de ani este varsta la care femeile simt ca arata cel mai bine, indica sondajul realizat de compania St. Ives. Motivul principal al acestei convingeri este increderea in sine; pe locurile urmatoare in lista cauzelor se afla faptul ca se indragostesc si ca se bucura de o relatie stabila.

La aceasta varsta, machiajul – despre care se spune adesea ca le face pe femei sa se simta mai increzatoare si mai atragatoare – nu pare atat de important: numarul femeilor care au declarat ca se simt cel mai atragatoare acasa, nemachiate, este mai mare (17%) decat cel al femeilor care au spus ca se simt cel mai frumoase atunci cand au fetele complet fardate (7%).

In ce zi a saptamanii se simt majoritatea femeilor cel mai increzatoare si mai atragatoare? Vinerea, arata studiul; o treime dintre participante au raspuns ca simt ca arata cel mai bine in zilele de vineri, in jurul orei 10 dimineata.

Peste un sfert au declarat ca se simt bine la aceasta ora deoarece au dormit bine, ceea ce le face sa isi simta fata proaspata si sa aiba energie.

Studiul a evidentiat importanta somnului (care isi merita, se pare, numele de „somn de frumusete”) in existenta acestei stari de bine: aproape doua treimi dintre femei au declarat ca se simt neatragatoare atunci cand sunt obosite.

Aproape jumatate au spus ca stresul le face neatragatoare, iar 29% au declarat ca se simt mai putin frumoase in prezenta altor femei atragatoare.

Cand se simt femeile cel mai frumoase in mod natural, in functie de diferite momente si evenimente? Cele mai multe dintre ele – in ziua nuntii, in vacanta sau cand asteapta un copil; 8% se simt astfel dupa ce au facut dragoste, iar 3% se simt cel mai atragatoare la locul de munca.

Iar in ceea ce priveste cresterea increderii in sine, complimentele primite de la prietene sau de la alte femei functioneaza mai eficient decat cele primite de la barbati.

Sursa: Mail Online

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page