Editoriale — august 2, 2014 at 17:56

Când arbitrariul a devenit lege…sau barbut cu statul de drept

by

CNADNR a reuşit să facă tot o catastrofă la bariera de la Feteşti. Oamenii cred că nu se mai duc în vacanţă de groaza că… Nu ştiu cum s-au gândit orele alea, poate gândesc eu mai bine şi poate îi anunţaţi că de vineri până luni nu se plăteşte acolo la Feteşti. Ţinem oamenii acolo la Feteşti pentru 13 lei, ne batem joc de ei. Faptul că CNADNR-ul este atât de incompetent încât nu e în stare să facă un sistem care să poată să treacă oamenii mai repede să plătească, nu e vina oamenilor’, a afirmat Ponta.

64489_359710134135265_244329067_nVreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să… cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege“, a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb, precizând că vrea să transmită acest mesaj în mod public, în faţa presei.

Știm cu toții că nivelul pensiilor este unul trist, însă nu aceasta este problema aici, ci faptul că regulile şi legea trebuie să se aplice egal tuturor.

A-i exonera pe aceștia de orice responsabilitate este o sustragere de la principiile statului de drept și ale egalității în fața legii. Practic,Victor Ponta pune semnul egal între cei care s-au pensionat legal, la vârstă, şi cei care au încercat fraudarea sistemului.

Aceste două decizii conţin în ele adevărul,recunoscut chiar de premier, că instituţiile statului sunt populate cu proşti şi incapabili, dar şi faptul că ei sunt toleraţi în sistem din raţiuni electorale

Victor Ponta în loc să dea afară proştii şi incompetenţii,angajează alţii noi,unii chiar miniştri.

Cele două ştiri evocă  o succesiune de decizii  contradictorii, ezitante, stranii, dar având un numitor comun uşor de identificat- asaltul împotriva statului de drept şi codificarea inegalităţii şi a arbitrariului.

Principalul şi cel mai redutabil inamic al domniei legii este  însuşi Victor Ponta Premierul Românieil şi majoritatea politică a momentului, în actuala sa compoziţie politică

Aceste iniţiative scandaloase,electorale au scop ca  instituţiile  statului de drept să fie împiedicate să se atingă, în vreun fel, de cei care aspiră să fie stăpânii acestei ţăripoza_zilei_la_ce_folosesc_jocurile_cu_zaruri

România lor este o ţară în care bunul- plac acordă celor ce devalizează, corup şi trafichează imunitate. Pentru ceilalţi, pentru cetăţenii  convocaţi mecanic la urne, pentru cetăţenii care protestează,pentru cetăţenii care refuză să tacă, nimic altceva decât imaginea dezolantă a subdezvoltării democratice şi pauperizării.

John Black

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page