Cultură şi Educaţie, Educaţie — martie 23, 2014 at 11:36

Campanie naţională de selecţie online a copiilor români supradotaţi

by

Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi lansează campania naţională pentru identificarea copiilor cu abilităţi înalte şi susţinerea printr-o educaţie diferenţiată pentru dezvoltarea lor. Se pot înscrie online copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani, care îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul, anunţă reprezentanţii asociaţiei.

copii supradotati

Asociaţia Centrul Gifted Education pentru copii supradotaţi lansează Testarea Naţională Screening (preliminară) pentru identificarea copiilor cu abilităţi înalte, în cadrul unui proiect de vizează descoperirea lor şi susţinerea printr-o educaţie diferenţiată, anunţă reprezentanţii asociaţiei într-un comunicat de presă. Testarea Naţională Screening se va realiza online accesând site-ul www.mintistralucite.ro, unde copiii cu vârste cuprinse între 5 – 14 ani îşi pot descoperi şi testa, gratuit, inteligenţa şi potenţialul, alegând testul în funcţie de grupa de vârstă din care fac parte.

„Candidaţii care trec cu bine testul au opţiunea să participe la Selecţia Naţională din acest an, urmând să participe la noi teste de inteligenţă la nivel internaţional – următoarea etapă în selecţie având loc în perioada 26 aprilie – 18 mai. Testarea online poate fi dată fără limită de timp, participanţii fiind incluşi pe tot parcursul anului în selecţia permanentă a centrului şi informaţi în legătură cu activităţile de dezvoltare a potenţialului”, se mai arată în comunicat.

Test de dificultate medie

Testul are dificultate medie şi vizează verificarea cunoştinţelor generale ale copiilor, perspicacitatea, creativitatea, vederea în spaţiu, inteligenţa emoţională si spirituală. “Nu este un test de stabilire a coeficientului de inteligenţă, ci unul care ne ajută să scoatem la iveală acele capacităţi deosebite ale copiilor care pot trece neobservate la şcoală. Acest test poate fi pentru mulţi paşaportul către un centru de excelenţă pentru copiii supradotaţi, Centrul Gifted Education, care beneficiază de un program academic extracurricular specializat pentru copiii supradotaţi, de profesori talentaţi şi de cele mai bune tehnologii didactice, validate la nivel internaţional”, a declarat Monica Gheorghiu, managerul şi unul dintre fondatorii Asociaţiei „Centrul Gifted Education”.

Programe speciale pentru minţile sclipitoare

„O minte sclipitoare nu se poate dezvolta fără susţinerea necesară. Pe cât de înalte sunt abilităţile, pe atât de mari sunt şi vulnerabilităţile şi riscurile sociale cu care copiii supradotaţi se confruntă. Deşi posedă capacităţi excepţionale, copiii supradotaţi nu pot excela fără susţinere. Pe lângă nevoi speciale de asistenţă academică,  este necesar un program care să ţină cont de intensitatea lor emoţională, curiozitatea înaltă, nevoia de a fi încurajaţi pe domenii de pasiuni şi interes, de dezvoltarea lor holistică, emoţională şi socială, prin înţelegere, acceptare, suport şi încurajare”, arată reprezentanţii Aosciaţiei. Proiectul Testarea Naţională Screening se desfăşoară în cadrul unui proiect mai larg, sponsorizat de BCR, cu scopul educaţiei formale, non-formale şi informale a copiilor supradotaţi, în vederea stopării risipei inutile a inteligenţei acestor copii,  realizat cu sprijinul voluntarilor săi în parteneriat cu Centrul Gifted Education, se mai arată în comunicat.

Despre Centrul Gifted Education

Centrul Gifted Education este o asociaţie non-profit cu misiunea de a descoperi şi de a dezvolta potenţialul copiilor cu abilităţi înalte, printr-o educaţie de excelenţă, promovând şi utilizând cea mai bună curriculă validată la nivel internaţional de descoperire şi dezvoltare a abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor, modele de bune practici în educaţie, reţele de profesori talentaţi, experţi şi profesionişti în educaţie, susţin reprezentanţii asociaţiei. Proiectul este auditat şi recomandat de două Universităţi Internaţionale, CEU Business School şi Johns Hopkins Carey School of Business. Suntem parteneri ai Universităţii Bucureşti, Facultatea de Ştiinţele Educaţiei şi Psihologie, membri ECHA – European Council for High Ability, şi WCGTC – World Council for Gifted and Talented Children.

sursa:adevarul.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page