Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — noiembrie 22, 2013 at 21:01

Camera agricolă se transformă… dintr-o instituţie instrument într-o instituţie blat

by

descărcareCamera Agricolă Călăraşi este o instituţie inutilă. Cu douăzeci de angajaţi şi un director,  de mai mulţi ani se zbate în chinurile neputinţei.Ca şi spitalul, altă instituţie din subordinea  consiliului judeţean, nu are bani decât de salarii. Şi atunci care este scopul, care sunt obiectivele? Fermierii,agricultorii o consideră inutilă. Folosită de toate guvernările ca instrument politic,  este consumatoare de bani şi nu produce nimic.

Guvernul actual încearcă să resusciteze acest mort, clamând grija pentru agricultură şi transformă un foarte prost proiect de lege al fostei guvernări  într-unul şi mai prost dar având aceiaşi obsesie controlul politic.

Fermierii şi agricultorii s-au prins şi nu vor să contribuie financiar la acest blat.  Spun  blat ,de ce? Pentru că deşi se trage de mult timp pentru aplicarea acestei legi, comisia de organizare, alcătuită preponderant din activişti politici,  a anunţat azi că duminică vor fi alegerile.

Nu este corect ! mi-au spus mulţi fermieri care contează în agricultura călărşeană. Alegerile  vor fi ca la liga lui Mitică

Florin Stoia,  Directorul  Direcţiei Agricole, altă instituţie care taie frunză la câini, deşi amabil  este unul  dintre organizatori. Şi Valeriu Steriu  deputatul care “făcea şi dregea” în campania electorală se bucură că nu s-a schimbat denumirea Direcţiei Agricole.

Se pare că lispa de transparenţă,lipsa de dialog  sunt simptomele unor alegeri dedicate: “pentru noi”. Camerele Agricole se transformă dintr-un instrument într-un blat

Nu are ce căuta guvernul şi activişti politici în organizarea unui ong. ONG –organizaţii  nonguvernamentale. O organizație neguvernamentală (abreviat ONG) este o instituție care lucrează independent față de activitatea guvernului.

Nu e treba guvernului să se amestece în orgaanizarea şi apăraea intereselor fermierilor şi agricultorilor. Este problema lor şi trebuie să fie lăsaţi să se organizeze când vor şi cum vor.

Nelu Bălaşa

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.