De pe la noi, Editoriale — iulie 11, 2015 at 12:34

Călărași,Călărași mai mult praf decât oraș…

by

Agro_cera_BT (5)

Revine în actualitate cunoscutul  Călărași,Călărași mai mult praf decât oraș… Proiectul CL 8 de reabilitare și extindere alimentare cu apă și canalizare în Călărași scoate în evidență două adevăruri dureroase:

1. Înapoierea municipiului Călărași în ceea ce privește structura și calitatea serviciilor publice (exemplu numai cât de multe străzi și gospodării nu au acces la apă și canalizare în secolul XXI)

2. Incapacitatea actualei administrații și a beneficiarului Proiectului de a ține sub control un proiect de o complexitate relativ scăzută.( de dimineață prin municipiul Călărași mașinile ridicau praful de așa natură încât mi-a venit în minte refrenul: Călărași,Călărași mai mult praf decât oraș…

Concret refacerea domeniului public după lucrările proiectului cade în sarcina antreprenorului  și sunt cuprinse în contract și cu sumele aferente în devize. Este obligația beneficiarului Ecoaqua să urmărească realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract inclusiv refacerea domeniului public afectat, Atât Hidroconstrucția cât și Ecoaqua sunt obligate să respecte legea și să asigure confortul cetățenilor și funcționalitatea altor servii publice afectate.-nu se întâmplă.

Este obligația Primăriei ,a ITM,a poliției rutiere,inspectoratului în construcții și altor organe să asigure protejarea spațiului public și respectarea normelor tehnice și legislative.

Până acum se lucrează ca-n vestul sălbatic și în ritm de melc…

De aproape o lună semnalizăm neregulile…nesimțirea continuă.

Călărași,Călărași mai mult praf decât oraș…

Nelu Bălașa

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page